Харківську ОДА очолить Айна Тимчук: що про неї відомо

27.11.2020
Харківську ОДА очолить Айна Тимчук: що про неї відомо

Голова ХОДА Олексій Кучер на виборах мера посів третє місце, пропустивши вперед не лише незмінного Геннадія Кернеса, а й кандидата від ОПЗЖ Олександра Фельдмана.

 

Рейтингова поразка одразу після виборів породила слухи про ймовірну відставку висуванця «Слуг народу», але інтрига зберігалася до середини цього тижня.

 

І ось позавчора стало відомо, що президент та Кабмін таки узгодили нову кандидатуру, призначивши керівником регіону Айну Тимчук, яка до цього керувала апаратом Дніпропетровської ОДА.

 

Як стало відомо, для Харкова кадрова чиновниця з сусіднього регіону — людина не нова. У далекому 2010 році Геннадій Кернес уже запрошував її до своєї команди. Спочатку вона працювала його радницею, а згодом — керуючою справами виконкому.

 

Правда, тоді пані Айна носила прізвище свого першого чоловіка Сергія Риженка, який наразі є головним лікарем клініки імені Мечникова в Дніпрі. Теперішній же чоловік новопризначеної чиновниці обіймає посаду директора департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА.

 

Свого часу він став відомим у регіоні не стільки активністю у справі захисту довкілля, скільки завдяки конфлікту з тодішньою очільницею області Юлією Світличною. Та ліквідувала сам департамент, залишивши директора без роботи. Поновив його на посаді саме Олексій Кучер, тому останні кадрові пертурбації отримали ще й певний особистісний відтінок.

 

Під час роботи у мерії Харкова пані Айна дуже рідко з’являлася на публіці, тому зараз її вже мало хто пам’ятає. Утім сама вона каже, що знайома з областю і готова приступити до роботи.

 

«Я розумію цей регіон, — запевнила нова очільниця, — знаю його проблеми, знаю людей, усвідомлюю, що роботи буде дуже багато — область дуже велика і дуже складна». Своїми першочерговими завданнями вона назвала боротьбу з коронавірусом, впровадження адміністративної реформи, питання ухвалення збалансованого бюджету на наступний рік і співпрацю з новообраною обласною радою.

 

Місцевий політикум наразі активно обговорює нову кандидатуру, що виявилася досить несподіваною. Додали інтриги цій історії і фривольні бігборди, які з’явилися у місті за кілька днів до нового призначення.

 

На них зображено малюнок візничого, що управляє кіньми. Картинку невідомий замовник вуличного послання прокоментував досить красномовно: «Кучер — на вихід», а сам при цьому назвався Тренером.

 

Наскільки пані Айна готова піддаватися цьому завуальованому «тренуванню», покаже час. Що ж стосується її попередника, то він пройшов до міської ради за списком «Слуги народу» і навряд чи зникне з політичного життя області.