Обираймо український шлях: звернення до львів'ян напередодні виборів мера

17.11.2020
Обираймо український шлях: звернення до львів'ян напередодні виборів мера

Шановні львів’яни!
    

Цивілізаційна тибетська мудрість вчить нас: «ЖИТТЯ — це лише три дні... Вчора, сьогодні і завтра... ВЧОРА уже минуло, і ми нічого вже не можемо у ньому змінити. ЗАВТРА ще не настало і може не настати... Тому спробуємо СЬОГОДНІ прожити так, щоб ЗАВТРА не було соромно і не жаліти про вчорашній день...»
    

22 листопада вам укотре доведеться зробити вибір між учорашнім і завтрашнім — між минулим і майбутнім.
    

Ви обираєте не лише свого міського голову. В ситуації російської агресії ви вибираєте свій європейський український світо­глядний шлях у майбутнє або залишаєтесь на старому сміттєзвалищі...
    

У минулому році Львів і область були єдині в Україні, які не піддалися одурманюванню сценічним образом «Голобородька» — піаніста-безштанька «Янелоха». У вас єдиних виявився стійкий імунітет проти захворювання на «ЗЕ-коронавірус».
    

Ви зберегли генетичний кристал — ядро української нації, віддавши свої голоси за партію «Європейська Солідарність», чим врятували Україну від ганьби на весь світ. Ви — Дух Української нації!
    

Ніколи не забуду, як у вересні 1992 року я і очолювана мною Спілка офіцерів України вперше в історії України провели від Києва до Одеси громадсько-політичну акцію ветеранів Червоної армії та Української Повстанської армії. Після її завершення ветерани підписали спільне звернення до Українського народу про громадянське примирення і національну злагоду заради збереження незалежності України. Стоїть під цим зверненням і мій підпис...
    

Усе життя буду пам’ятати, як навеснi 1997 року львів’яни виступили на мою підтримку і захист, проводячи у Львові на майдані Тараса Шевченка багатолюдні мітинги «Руки геть від полковника Григорія Омельченка!».
    

В той час, очолюючи парламентський Комітет iз питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю і будучи членом ТСК у справі «Бласко», я виявив за кордоном валютні рахунки сина президента Кравчука, «сімейства» президента Кучми і його помічника Волкова та прем’єр-міністра Лазаренка на десятки мільйонів доларів, що підтверджувалося отриманими мною фінансово-банківськими документами. Я направив генеральному прокурору і голові СБУ депутатські запити про порушення кримінальної справи і притягнення винних до відповідальності.
    

Але за вказівкою Кучми і Лазаренка справу порушили проти мене, звинувативши, що я підробив ці документи і як депутат перевищив свої повноваження. Завдяки вашій підтримці ми вистояли і перемогли!
    

Не тільки я, а й мої діти і внуки будуть зберігати як пам’ять портрет головнокомандуючого УПА Романа Шухевича, подарований мені його зв’язковою Дарією (так звали і мою маму) Гусяк з її підписом восени 2009 року у Львові під час зустрічі.
    

Завдяки своїй професії я знаю майже все про колишню і нинішню так звану «зелену» політичну еліту. Слава Богу, народ почав одужувати від цієї «зеленої чуми» і приходити до тями. А приклад стійкості проти цієї «зеленої зарази» у боротьбі за ідеали незалежної України продемонстрували ви, шановні і дорогі львів’яни!
    

Від імені ветеранів українських офіцерів, у пам’ять про борців за незалежність і волю України, з якими мене звела доля, прошу вас, шановні львів’яни, прийти 22 листопада на вибори міського голови і підтримати народного депутата України від партії «Європейська Солідарність» Олега Синютку!
    

Мій вибір — це і моя відповідальність! Щоб «ЗАВТРА не було соромно за ВЧОРАШНІЙ день».

 


З повагою і вдячністю за довіру,
Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО,
Герой України, кавалер ордена ООН «Діяння на благо народів» (2011), вищої почесної відзнаки Королівського канадського легіону імені Пилипа Коновала «Хрест Вікторія» (2002), відзнаки Союзу колишніх вояків УПА у Канаді — Хрест «За заслуги у розбудові і обороні Української держави» (1996), народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010), генерал-лейтенант, почесний голова Спілки офіцерів України