У Росії студенту доводиться збиратися на березу для онлайн-навчання по Zoom

17.11.2020

Коронавірус добрався навіть до «ведмежих кутків» Росії, а саме в Сибір. Тож і там тепер школярі та студенти навчаються дистанційно.

 

Правда, не всім так везе, як москвичам чи іншим жителям європейської частини Росії, де майже всюди є доступ до інтернету.

 

А от жителям багатьох віддалених регіонів доводиться скрутно. Так, студент Омського інституту водного транспорту Олексій Дудоладов, який проживає в селі Станкевичі, вимушений був поскаржитися місцевому губернатору на відсутність інтернету, через що дистанційне навчання для нього просто неможливе.

 

Щоб записати відеозвернення до місцевого князька, хлопцю довелося… залізти на березу, інакше не ловить 3G. У самому селі максимум, що «тягне», — це 2G-інтернет, а цього недостатньо, щоб вийти на зв’язок через Zoom, через який і проходить онлайн-навчання. Щоб дистанційно бути присутнім на парах, хлопцю доводиться виходити за село і залізати на дерево.

 

Дудоладов уже перехворів двосторонньою пневмонією, а зараз – далеко не літо, ризикувати своїм здоров’ям хлопець не має бажання, тож і звернувся до губернатора, щоб той звернув увагу на проблеми сільських жителів, особливо школярів та студентів.

 

Олексій є місцевим Кулібіним чи, висловлюючись мовою сьогодення, Цукербергом, адже він веде в популярному серед молоді «ТікТоці» свій відеоканал «Омський колгоспник», у якому викладає ролики з життя селян і який став досить популярним, про що свідчить понад 100 тис. підписників.

 

Хотілося б сподіватися, що сільський блогер таки «достукається» своїм зверненням до відірваних від проблем «пейзан» чиновників.