«Барком-Кажани» розпочали участь у Кубок Виклику з поразки

06.11.2020
«Барком-Кажани» розпочали участь у Кубок Виклику з поразки

Без підтримки своїх уболівальників «Барком-Кажани» у першому матчі 1/16 Кубка виклику поступився чемпіону Румунії. (Фото з сайта kazhany.lviv.ua.)

На відміну від найсильнішої жіночої команди країни з Южного, котра нинішній єврокубковий сезон розпочала з Ліги чемпіонів, лідер українського чоловічого волейболу — «Барком-Кажани» — для своєї нової міжнародної кампанії обрав скромненький Кубок Виклику. Щоправда, особливого захоплення у вболівальників їхній старт у турнірі не викликав.

У першому матчі 1/16 фіналу європейського «Челенджера» проти румунського «Динамо» львівська команда зазнала домашньої поразки — 2:3. Вигравши два перші сети, підопічним Угіса Крастіньша не вдалося довести справу до логічного завершення.

У якийсь момент «кажани» втратили переможний темп, а можливостей, які б дозволили його повернути, у господарів не знайшлося. Зазвичай у непрості моменти дуелі команді-господарці на допомогу приходять уболівальники.

Проте домашній матч проти «динамівців» із Бухареста у львівському спорткомплексі «Галичина» проходив за зачиненими дверима. Через суворі коронавірусні обмеження до залу не пустили ні вболівальників, ні пресу.

І хоча наставник «Баркома» наголошував, що відсутність уболівальницької підтримки ніяк не вплине на гру його команди, із глядачами на трибунах, думається, «кажанам» можна було б досягти трохи кращого результату.

Наступного тижня на команду Крастіньша чекає матч-відповідь. За цей час гра українського чемпіона навряд чи зазнає принципових змін. Однак роботу над помилками Угіс Крастіньш точно проведе й у Бухаресті «кажани» зможуть утримувати ігрову концентрацію впродовж усього матчу, без якої відіграти негативну фору й пробитися до наступного етапу буде просто неможливо.

Щодо єврокубкової кампанії южненського «Хіміка», то повторити минулорічне досягнення й пробитися до групового раунду Ліги чемпіонів найсильнішій команді української жіночої суперліги не вдалося.

Подолавши в першому раунді кваліфікації «Прометей» із Кам’янського, в наступному колі відбору волейболістки з Южного поступилися італійській «Скандіччі». За два матчі український чемпіон не зміг узяти у потужного суперника жодного сету, після чого перемістився до турніру нижчого рангу — Кубка ЄКВ, де в 1/16 фіналу на українського чемпіона чекатиме дуель iз турецьким «Галатасараєм».

Поки ж волейболістки «Хіміка» набувають ігрового досвіду на внутрішній арені, де нещодавно відбулося їхнє чергове побачення з амбітним новачком вітчизняної суперліги — «Прометеєм». Після поразки в Лізі чемпіонів волейболістки з Кам’янського швидко повернули «Хіміку» боржок, завдавши їм поразки у Суперкубку країни.

 

ТАБЛО

Кубок Виклику. Чоловіки. 1/16 фіналу. Перший матч. «Барком-Кажани» (Україна) — «Динамо» (Б, Румунія) — 2:3 (25:22, 25:19, 21:25, 22:25, 9:15).