«І перші стануть останніми»: перед «класико» «Динамо» і «Шахтар» зазнали поразок у Лізі чемпіонів

06.11.2020
«І перші стануть останніми»: перед «класико» «Динамо» і «Шахтар» зазнали поразок у Лізі чемпіонів

Кремезні футболісти «Боруссії» з Менхенгладбаха відверто познущалися над «Шахтарем» у Києві. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Результати, котрих на старті групового етапу Ліги чемпіонів досяг донецький «Шахтар», виглядали багатообіцяючими.

Узявши чотири очки в матчах iз «Реалом» та «Інтером», iз великим турнірним оптимізмом «гірники» чекали й на зустріч iз «Боруссією» з Менхенгладбаха, небезпідставно сподіваючись після матчу на НСК «Олімпійський» зміцнити своє лідерство в квартеті.

У цьому контексті пропущений «помаранчево-чорними» уже на восьмій хвилині гол більшою мірою сприйнявся як випадковість.

Але коли у ворота молодого Анатолія Трубіна голи посипалися немов із рогу достатку, стало зрозуміло, що з командою Луїша Каштру відбувається щось незрозуміле. Загалом за спиною талановитого 19-річного голкіпера опинилося аж шість голів. 

«Сьогодні у нас не було команди. Провели жахливий, дуже слабкий матч, не створивши супернику жодних проблем. Мене жодним чином не здивувала «Боруссія», сюрпризом стала гра моєї команди», — заявив португальський очільник «Шахтаря».

За словами Каштру, 0:6 — це цілковите приниження для «гірників». Утім португалець наголошує, що після цього фіаско турнірна боротьба для донецького клубу не завершилася. «Будемо боротися до кінця», — каже португалець, команда котрого опустилася на другу позицію в квартеті і з не надто приємними емоціями тепер готується до українського класико з «Динамо», що відбудеться 8 листопада в Києві.

Перед принциповим поєдинком на внутрішній арені за плечима у динамівців буде також програний поєдинок Ліги чемпіонів, утім невдача команди Мірчi Луческу в Барселоні сприймається зовсім по-іншому. Румунський керманич «біло-синіх» каже, що в матчі проти «Барселони» на «Камп Ноу» його підопічні показали дуже хороший футбол. І це при тому, що через велику кількість інфікованих коронавірусом до Барселони Луческу не повіз цілу низку ключових виконавців.

Окрім польових гравців Миколенка, Караваєва та Шапаренка, поза грою коронавірус залишив і двох основних воротарів — Бущана та Бойка. Дехто думав, що в своєму дебютному поєдинку в Лізі чемпіонів 18-річного Руслана Нещерета може спіткати доля «гірника» Трубіна і від «Барселони» він отримає не менше, ніж його донецький візаві в матчі з «Боруссією».

Утім, незважаючи на швидко пропущений від зіркового Ліонеля Мессі (з пенальті) м’яч, представник динамівської «молодіжки» видав дуже пристойний матч, у якому, окрім двох пропущених голів, він також здійснив і 12 «сейвів».

Після гри Мірча Луческу назвав Нещерета та Віктора Циганкова (автора динамівського гола у ворота «каталонців») кращими гравцями матчу, в якому, на думку керманича «гранатово-синіх» Рональда Кумана, динамівці були дуже близькими до нічиєї. Однак від іміджевих та очкових втрат іспанського гранда врятував німецький воротар Марк-Андре Тер Штеген, якого місцева преса назвала головним героєм матчу.

ТАБЛО


    Ліга чемпіонів. Еліт-раунд. 3-й тур. Група В. «Шахтар» (Україна) — «Боруссія» (М, Німеччина) — 0:6,  «Реал» (Іспанія) — «Інтер» (Італія) — 3:2.
    Турнірне становище: «Боруссія» (М) — 5, «Шахтар», «Реал» — 4, «Інтер» — 2.
    Група G. «Барселона» (Іспанія) — «Динамо» (Україна) —  2:1 (Мессі, 5 (пен.); Піке, 65 — «Циганков, 75), «Ференцварош» (Угорщина) — «Ювентус» (Італія) — 1:4.
    Турнірне становище: «Барселона» — 9, «Ювентус» — 6, «Динамо», «Ференцварош» — 1.