У ресторані в Харкові забили на смерть чоловіка, який відкрив вогонь із пістолета

03.11.2020
Трагедія сталася близько шостої години ранку в Харкові, в караоке-ресторані Biani Champagneria по вулиці Ярослава Мудрого.
 
На другий поверх закладу зайшов чоловік у масці й відкрив вогонь по групі чоловіків, які компанією засиділися  там у ніч iз суботи на неділю.
 
Стріляв нападник із травматичного пістолета «Форт 12», поранивши одного із зав­сідників у потилицю, праве плече та грудну клітку. 
 
У відповідь чоловіки напали на кривдника й забили його до смерті. За однією з версій, у хід пішли пляшки зі столу, за іншою — стрільця смертельно поранили ножем.
 
Так чи інакше, правоохоронці, що прибули за викликом на місце трагедії, знайшли покійного у калюжі крові. Ним виявився раніше судимий 37-річний Руслан Смирнов.
 
За однією з версій, нападник працював особистим охоронцем колишнього народного депутата Верховної Ради від Партії регіонів Дмитра Шенцева. Щоправда, останній уже встиг спростувати новину в соціальних мережах.
 
«Мені щиро шкода, що обірвалося життя, але особа вбитого мені не відома, — написав ексдепутат. — Він ніколи у мене не працював». 
 
Розправившись зі Смирновим, компанія швидко зникла з ресторану. Наразі чоловіків розшукує поліція. Прізвище пораненого вже відоме.
 
Ним виявився харків’янин Дмитро Шаповалов, який не раз відбував покарання за шахрайство, хуліганство, завдання тілесних ушкоджень i пограбування.
 
Зокрема, у 2016 році він разом iз трьо­ма подільниками забрав у чоловіка іномарку, погрожуючи пістолетом. Також його неодноразово затримували за перевезення автівкою зброї та боєприпасів.
 
До лікарні цього шукача пригод доставив чоловік, який одразу ж безслідно зник. За непід­твердженою інформацією, Смирнов відкрив вогонь по чоловіках, що належать до одного з кримінальних угруповань міста.