«Динамо» атакує коронавірус: на матч із «Барселоною» поїдуть у послабленому складі

03.11.2020
«Динамо» атакує коронавірус: на матч із «Барселоною» поїдуть у послабленому складі

Віктор Циганков приніс «Динамо» непросту перемогу над «Дніпром-1». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

В умовах коронавірусної пандемії тестування на збудника цієї напасті стало невід’ємною частиною людського життя. У цьому плані футбольна індустрія — не виняток. Після поновлення поєдинків національних збірних та старту матчів групового раунду єврокубків футболісти, котрі постійно виходять на міжнародну арену, ПЦР-тести на коронавірус здають кожного тижня.
 
Щойно з вірусом, який на тривалий час поза грою залишив практично всю «основу», розпрощалися в таборі донецького «Шахтаря», як неприємна інфекція проявила себе в київському «Динамо».
Напередодні поєдинку із «Ференцварошем», який динамівці зіграли минулого тижня у Будапешті, на коронавірусну ізоляцію через позитивний тест відправилися воротар Георгій Бущан та захисник Віталій Миколенко. За кілька днів коронавірус виявили в ще одного голкіпера «біло-синіх» Дениса Бойка. А перед виїздом до Іспанії, на гру проти «Барселони», у «Динамо» підтвердили інфікування ще в шести футболістів: Цитаішвілі, Шапаренка, Гармаша, Дуелунда, Караваєва та Белуце. А вкупі з представниками тренерського штабу та працівниками медичної служби «біло-синіх» останнє тестування виявило коронавірус одразу в 11 осіб.
 
Наскільки серйозно цей спалах вплине на конкурентоздатність динамівської команди в поєдинку проти віцечемпіона Іспанії, сказати тяжко, але зрозуміло, що в поєдинку проти Мессі й Ко «біло-сині» матимуть кілька проблемних позицій — як-то позиція воротаря, лівого захисника, опорника та «плеймейкера».
 
У матчі проти «Дніпра-1» наставник «біло-синіх» Мірча Луческу, можна сказати, випробовував нову конфігурацію команди, в якій воротарські функції виконував гравець динамівської молодіжки — 18-річний Руслан Нещерет, а в центрі поля награвся трикутник у складі Буяльського, Андрієвського та Шепелєва.
 
Попри те, що номінальними господарями в цьому матчі виступали «дніпряни», за домовленістю сторін поєдинок проходив на столичному НСК «Олімпійський». І не виключено, що саме рідні стіни допомогли команді Луческу досягти переможного рахунку.
 
Після гри румунський очільник киян зауважив, що його підопічним було непросто, адже гостьовий матч iз чемпіоном Угорщини відібрав чимало сил. «Суперник створив нам чимало клопоту, однак я задоволений грою команди», — наголосив Луческу, колектив котрого зберіг одноосібне лідерство в чемпіонаті.
 
А от для донецького «Шахтаря» поєдинок минулого туру проблемним точно не назвеш. «Маріуполь», сформований з орендованих у «гірників» футболістів, в очних побаченнях iз «помаранчево-чорними» не може використовувати вихованців донецького клубу. Тож і програв команді Луїша Каштру з розгромним рахунком — 4:1. Завдяки ж першій у чемпіонаті поразці «Ворскли», котра дозволила «Львову» відсвяткувати прем’єрну в сезоні перемогу, «гірники» піднялися на другу сходинку в турнірній таблиці, проте й надалі відстають від «Динамо» на чотири бали. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 8-й тур. «Шахтар» — «Маріуполь» — 4:1, «Колос» — «Олімпік» — 1:2, «Олександрія» — «Десна» — 2:2, «Дніпро-1» — «Динамо» — 1:2, «Минай» — «Рух» — 0:0, «Львів» — «Ворскла» — 1:0, «Інгулець» — «Зоря» — 1:1.
Турнірне становище: «Динамо» — 20, «Шахтар» — 16, «Ворскла» — 15, «Десна» — 13, «Олімпік», «Колос» — 12, «Маріуполь» — 11, «Зоря», «Олександрія» — 10, «Дніпро-1» — 8, «Інгулець» — 6, «Минай» — 6 (7 матчів), «Львів» — 4 (7), «Рух» — 3.
Бомбардири: «Кулач («Ворскла»), «Захедітабар («Олімпік») — 5.