На «Площі зірок» у Києві засяяли нові імена видатних спортсменів

27.10.2020
На «Площі зірок» у Києві засяяли нові імена видатних спортсменів

Ольга Саладуха з донькою Діаною та чоловіком — відомим українським велогонщиком Денисом Костюком. (Фото Валерії ЗАПОЛЬСЬКОЇ.)

На «Площі зірок», розташованій біля ТРЦ «Гуллівер» у Києві, засяяли нові імена.
 
Цього разу тут вшанували видатних спортсменів: легенду київського «Динамо» 1970-х років Леоніда Буряка, бронзового призера Олімпійських ігор-2008 у Пекіні, семиразового чемпіона Європи у стрибках у воду з метрового трампліна Іллю Квашу, а також володарку бронзової нагороди літніх Ігор-2012 у Лондоні, чемпіонку світу та Європи в потрійному стрибку, нині народного депутата Верховної Ради України Ольгу Саладуху.
 
Було багато привітань та квітів. Леоніда Буряка вітали маленькі вихованці «Динамо» та ветерани команди, з якими він провів на полі яскраві спортивні роки. Вітальні промови були наповнені згадками про заслуги спортсмена та тренера, а також товариші, як і завжди, відзначали його найкращі людські якості.
 
Водночас Леонід Йосипович, котрий у свої 67 виглядає струнким і підтягнутим, поділився рецептом для молоді: «Хочу сказати, що просто спостерігати за футболом і спортом замало, потрібно наполегливо працювати. Аби бути здоровим і сповненим сил, варто займатися спортом».
 
Ілля Кваша, наймолодший iз цієї зіркової трійці, пригадував олімпійські баталії та ділився планами на майбутнє. Перенісши торік складну операцію на нирці, титулований миколаївець заявив, що змушений завершити спортивну кар’єру. Тепер він запрошує усіх любителів стрибків у воду приходити на заняття до його власної академії.
 
Найчисельнішою виявилася армія вболівальників Ольги Саладухи. Її привітати прийшли багаточисельна родина, знані спортсмени-легкоатлети, серед яких: Олексій та Ганна Касьянови, Анна Плотіцина з чоловіком, Наталія та Денис Тобіаси, Наталія Пигида з родиною. Наталія Добринська, яка, до речі, вже має власну зірку на «Площі», поділилася враженнями щодо цієї події: «Сьогодні прийшла підтримати Олю. Підтримка завжди важлива, це покращує настрій і надихає. Я завжди вболіваю за своїх друзів-спортсменів iз різних видів спорту. Оля заслуговує на цю зірку. Маючи фантастичні спортивні досягнення, вона чудова людина, щира, відкрита, доброзичлива».
 
При цьому у свої 37 років Ольга продовжує підтримувати фізичну форму на найвищому рівні. Має виконаний олімпійський норматив і розраховує в 2021 році скористатися перепусткою на Ігри в Токіо. 
 
«Я 28 років присвятила спорту, і очі наповнюються сльозами радості через те, що все це було не даремно. З власного досвіду хочу сказати, що потрібно вірити у свої сили. Якщо ви дійсно чогось хочете, це обов’язково здійсниться», — сказала Ольга Саладуха під час «запалення» своєї «зірки».
 
На урочисту подію завітали й офіційні представники федерації легкої атлетики України, а саме генеральний секретар Іоланта Хропач та новообраний президент Рауль Сафіулін.
 
«Приємно, що кожен iз наших сьогоднішніх героїв, крім досягнення успіхів у спорті, продовжує займати активну соціальну позицію, бере участь у важливих заходах, проєктах, спілкується з нашою молоддю, передає досвід і знання. Це заслуговує високої поваги, захоплення і похвали. Дійсно, яскраві особистості спорту повинні бути прикладом для молодого покоління і сприяти вихованню здорової, сильної української нації», — зазначив новий очільник вітчизняної легкої атлетики.