Генеральна репетиція перед Лігою чемпіонів: «Динамо» перемогло у матчі проти «Руху»

20.10.2020
Генеральна репетиція перед Лігою чемпіонів: «Динамо» перемогло у матчі проти «Руху»

Уругваєць Карлос Де Пена приніс перемогу «Динамо» в матчі проти «Руху». (Фото з сайта УПЛ.)

Друга хвиля коронавірусного спалаху, котрий переживає весь світ, серйозно зачепила й вітчизняний футбол.
 
Про масовий характер інфікування коронавірусом своїх футболістів спочатку повідомили в донецькому «Шахтарі».
 
Напередодні жовтневих поєдинків збірної України в Лізі націй у таборі «гірників» прозвітували спочатку про два, а потім про цілий десяток позитивних ПЛР-тестів, через що у наставника команди Луїша Каштру виникли відчутні проблеми з підготовкою до матчу шостого туру УПЛ проти «Львова».
 
«Для футбольної команди, для тренера залишитися в один момент без десяти гравців — це, звичайно, нічний жах», — розповів про свої відчуття очільник «гірників».
 
Утім у його команді є достатня кількість високопрофесійних гравців, котрі, ставши на заміну гравцям «основи», без особливих проблем розгромили останній колектив чемпіонату — 5:1.
 
Так само серйозно втрутився коронавірус і в процес підготовки «Олександрії» до її матчу шостого туру проти «Інгульця». Перед зустріччю, що характеризувалася терміном «дербі Кіровоградщини», в олександрійському клубі коронавірус виявили одразу в 27 гравців i клубних працівників.
 
І нехай значна частина футболістів за кілька днів до самої гри була вже з негативними тестами, в матчі з «Інгульцем», з огляду на кадрові проблеми, наставнику «Олександрії» Володимиру Шарану довелося використовувати експериментальну тактику, застосовуючи гру в три центральні оборонці.
 
Попри це, до 40-ї хвилини поєдинку рахунок на табло вже мав непристойний вигляд — дебютант еліти поступався своїм досвідченiшим землякам iз різницею в чотири м’ячі. Утім у кінцевому варіанті рахунок не виглядав уже настільки болісним для гостей.
 
«Ми вигравали у матчі 4:0, але потім у нас сталося вилучення Лучкевича», — Володимир Шаран пояснив, завдяки чому супернику по дербі вдалося скоротити відставання до мінімуму (4:3).
 
У незвичній через коронавірус ситуації перед своїм недільним матчем опинилася й «Ворскла». У гості до «Олімпіка» полтавська команда була змушена вирушити практично без тренерського штабу, адже в очільника команди Юрія Максимова та двох його помічників — Віктора Уляницького та Сергія Ревута — виявили сумнозвісний вірус.
 
Відтак у гостьовому матчі проти «олімпійців» у Києві діями «ворсклян» iз тренерської лави керував тренер клубних воротарів Сергій Долганський. Незважаючи на відсутність на тренерському містку головнокомандувача, «Ворскла» гідно пройшла підкинуте обставинами випробування, привізши зі столиці три переможні очки й зберігши за собою статус співлідера чемпіонату.
 
А разом iз «Ворсклою» нагорі турнірної таблиці залишається «Динамо». Як і хотів головний тренер «біло-синіх» Мірча Луческу, до клубу зі збірної його підопічні повернулися в хорошому настрої.
 
Приємною для динамівців вийшла й генеральна репетиція перед їхнім стартом у груповому раунді Ліги чемпіонів. Перед домашнім побаченням iз чемпіоном Італії — «Ювентусом» — «біло-сині» на класі в гостях переграли «Рух».
 
«Ми здобули заслужену перемогу, адже були кращими на полі, продемонстрували добру організацію гри. Тепер для нас головне перед матчем iз «Юве» (20 жовтня) — дати добре відновитися гравцям, у яких накопичилася втома від останніх поєдинків», — наголосив Луческу. 
 
Відзначимо, що в середу свої виступи в Лізі чемпіонів розпочне й чинний чемпіон України. У Мадриді на «гірників» чекає непроста зустріч проти місцевого «Реала».
 
До слова, в турнірній таблиці УПЛ «Шахтар» — уже третій. Потрапити до призової трійки підопічні Каштру змогли після того, як очкових втрат зазнав «Колос».
 
У виїзній грі проти «Зорі» ковалівська команда була близькою до поразки, однак урятувалася від фіаско завдяки м’ячу, котрий іменитий новачок клубу Євген Селезньов забив iз пенальті. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 6-й тур. «Минай» — «Маріуполь» — 0:1 (Бондаренко, 90+2 (пен.)), «Шахтар» — «Львів» — 5:1 (Коваленко, 4, 18; Антоніо, 9; Ден­тіньйо, 17; Соломон, 50 — Шина, 25), «Рух» — «Динамо» — 0:2 (Де Пена, 30; Родрігес, 90), «Зоря» — «Колос» — 1:1 (Кочергін, 44 — Селезньов, 90+3 (пен.); вилучення: Юрченко, 90+3 («З»)), «Олімпік» — «Ворскла» — 0:1 (Кулач, 70; вилучення: Якубу, 90+3 («В»)), «Олександрія» — «Інгулець» — 4:3 (Грицук, 7; Устименко, 10; Бондаренко, 35; Дудка, 41 — Коваленко, 44; Бартулович, 67 (пен.); Янаков, 74 (пен.); вилучення: Лучкевич, 45 — Павлов, 69), «Дніпро-1» — «Десна» — 2:0 (Назаренко, 2; Довбик, 48 (пен.)).
Турнірне становище: «Динамо», «Ворскла» — 14, «Шахтар» — 12, «Колос» — 11, «Маріуполь» — 10, «Олімпік», «Десна», «Олександрія» — 9, «Зоря» — 6, «Дніпро-1» — 5, «Інгулець» — 4, «Минай» — 4 (5 матчів), «Рух» — 2, «Львів» — 1 (5).
Бомбардири: Коваленко («Шахтар»), «Кулач («Ворскла»), Захедітабар («Олімпік») — 4.