У Харкові патріоти зшили прапор із знамен бойових підрозділів

16.10.2020
У Харкові патріоти зшили прапор із знамен бойових підрозділів

Уччасники Харківської громадської організації «Спілка Ветеранів АТО».

Унікальний прапор пронесли патріоти Харкова від майдану Конституції до пам’ятника Шевченку, аби вшанувати пам’ять героїв, які віддали життя за незалежність України. Стяг довжиною 50 метрів був зшитий із знамен військових підрозділів, громадських i волонтерських рухів, що беруть участь у війні на Донбасі. 
 
«Сьогодні ми святкуємо чотири свята: Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України, річницю створення УПА та День козацтва, — сказав на мітингу лідер Харківської громадської організації «Спілка Ветеранів АТО» Віктор Волчелюк. —  Пам’ятаємо всіх героїв, які віддали життя за незалежність України, славимо ратників, які зараз воюють на Донбасі. Ми готові стати поряд iз ними, виборюючи перемогу над окупантами на Донбасі й у Криму на наших, українських, умовах». 
 
Під час мітингу десятьох учасників бойових дій і волонтерів нагородили медалями та почесними відзнаками. А напередодні свята на фасадах шкіл №131 та №70 відкрили меморіальні дошки, вшанувавши пам’ять героїв АТО Яни Червоної та Дмитра Арциленка.
 
До речі, на честь Дня Захисника України Володимир Зеленський присвоїв низку імен військовим частинам. До цього списку потрапила й дислокована в Харкові Третя бригада оперативного призначення НГУ. Тепер цей підрозділ носитиме ім’я полковника УНР Петра Болбочана, який у 1917 році брав участь у формуванні українських військових частин. Зокрема, він  командував Лівобережною групою армії народної республіки. Пізніше був заарештований і розстріляний у 1919 році.