Квітковий експеримент: у Великокопанівській ОТГ на Херсонщині висадили тисячу хризантем

16.10.2020
Осінь запам’ятається жителям Великокопанівської ОТГ величезним полем квітів, які виростили місцеві активісти, створивши оригінальну прикрасу для свого населеного пункту.
 
На експериментальній ділянці, розміром у 20 соток, одночасно висадили одну тисячу кущів хризантем, створивши над­звичайно прекрасні композиції з квітів.
 
— Трохи сумбурно вийшло з сортами. Але це перший рік — ось й імпровізували, саджаючи все, що дарували нам добрі люди, — розповіла керівниця ОТГ Валентина Костенко. — На наступний рік хризантеми пересадимо за певною програмою так, щоб квіти різних сортів ефектно доповнювали та відтіняли красу інших. Відмінна можливість потренуватися буде вже навесні наступного року, коли на цьому ж полі ми висадимо п’ять тисяч саджанців різних сортів тюльпанів.
 
За словами Валентини Костенко, односельці охоче пішли назустріч активістам i подарували велику кількість посадкового матеріалу, а це іриси, троянди, хризантеми, тюльпани та інші красиві квіти.
 
Нагадаємо, першими провели бал хризантем ще кілька років тому співробітники Херсонського ботанічного саду ХДУ, які тепер охоче дають майстер-класи зі створення флористичних композицій усім охочим.
 
Ентузіасти своєї справи говорять, що хризантемовий рай символізує собою закриття садівничого сезону, приносить смуток від усвідомлення минулого та надію на майбутнє.
 
Для всіх гостей, включаючи жителів Херсона й області, вхід на бал квітів — безкоштовний, тому кожен може не тільки відмінно провести вихідні, а й сфотографуватися в яскравих фарбах осені.
 
За словами організаторів квіткових балів у Херсонській області, це стало відмінною рекламою їх діяльності на всю Україну.
 
Так, ентузіасти з села Любимівка не втомлюються радувати всіх: трохи не цілий рік там проходить квітковий фестиваль, тож можна побачити одночасно тисячі тюльпанів, унікальні ніжні крокуси (шафран) й інші квіти.
 
На майбутнє свята квітів у південній області планують проводити ще частіше.