Льюїс Хемілтон зрівнявся за кількістю виграних гран-прі з легендарним Міхаелем Шумахером

13.10.2020
Льюїс Хемілтон зрівнявся за кількістю виграних гран-прі з легендарним Міхаелем Шумахером

Мік Шумахер подарував Льюїсу Хемілтону шолом свого легендарного батька. (Фото з сайта isport.ua.)

Так сталося, що на Гран-прі Сочі шестиразовому чемпіону світу Льюїсу Хемілтону з «Мерседеса» не вдалося повторити рекордне досягнення легендарного Міхаеля Шумахера за кількістю виграних гран-прі у «Формулі-1».
 
Відтак написання нової сторінки в історії королівських перегонів довелося перенести на німецький автодром «Нюрбургринг». Також планувалося, що на Батьківщині, під час Гран-прі Айфеля, за болід «Формули-1» вперше сяде син Міхаеля Шумахера.
 
Лідер «Формули-2» Мік Шумахер повинен був виїхати за кермом «Альфа Ромео» під час першої тренувальної практики на «Нюрбургринзі».
 
Однак через густий туман організатори німецького етапу були змушені скасувати всі п’ятничні тренування. Відтак дебют Шумахера-молодшого у «королівських» перегонах довелося відкласти.
 
Утім у «Феррарі», гоночна академія котрої якраз і займалася вихованням Міка Шумахера, наголошують, що незабаром син легендарного гонщика стане повноцінним пілотом «Формули-1».
 
«Нам потрібно ще кілька тижнів, аби поміркувати над кращим майбутнім для Міка», — заявив керівник «Скудерії» Маттіа Бінотто.
 
Натомість Хемілтону на «Нюрбургрингу» ніщо не завадило зрівнятися за кількістю переможних гран-прі з «Червоним бароном».
 
Попри те, що перший пілот «Мерседеса» не зміг виграти кваліфікацію, поступившись місцем на першому стартовому полі своєму партнеру по команді Вальтері Боттасу, у гонці в нього конкурентів не було.
 
Певний час після старту, щоправда, перегони очолював Боттас, однак згодом на боліді фіна виникли технічні проблеми, котрі змусили його зійти з гонки.
 
Тож перед Хемілтоном відкрився шлях до повторення рекорду Шумахера. Вісім із десяти попередніх гонок у нинішньому чемпіонаті виграли саме пілоти «Мерседеса». Успіхом гонщика цієї команди завершився й етап на «Нюрбургрингу». 
 
Одразу після завершення перегонів iз 91-ю перемогою в кар’єрі Льюїса Хемілтона привітав Мік Шумахер, подарувавши при цьому британцеві червоний шолом свого легендарного батька.
 
Нагадаємо, що після важкої черепно-мозкової травми, отриманої наприкінці 2013 року під час катання на гірських лижах, Міхаель Шумахер перебуває в процесі важкої та виснажливої психо-фізичної реабілітації.
 
Реагуючи ж на успіх Хемілтона на «Нюрбургрингу», в сім’ї Шумахерів заявили: «Вітаємо, це вражаюче досягнення. Ми не можемо заперечувати, що хотіли б, аби рекорди залишалися за Міхаелем. Але, як говорив сам Міхаель, рекорди встановлюються, аби їх перевершували».
 
Зауважимо, що до наступного великого рекорду Шумахера — сьомої перемоги в чемпіонаті світу — лідеру загального заліку пілотів цьогорічної першості, Хемілтону, залишилося зовсім трохи.
 
За шість етапів до завершення нинішнього «формулічного» сезону перший пілот «Мерседеса» випереджає свого головного конкурента в чемпіонській гонці та водночас партнера по команді Боттаса на 69 очок.