У Львові затримали банду рекетирів, які тероризували перевізників на Західній Україні

09.10.2020
Співробітники управління стратегічних розслідувань Національної поліції Тернопільської області викрили групу рекетирів, які впродовж кількох років тероризували перевізників Західної України.
 
За словами начальника управління стратегічних розслідувань Василя Джиджори, злочинний бізнес організував разом з іще двома товаришами п’ятдесятирічний житель Львівської області.
 
Погрожуючи насильством та знищенням майна, вони займалися вимаганням грошей (від 300 до 500 євро щомісячно, залежно від кількості здійснюваних рейсів) у тих, хто перевозив людей та вантажі у країни Західної Європи.  
 
Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, злочинна група діяла на території Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської областей iз 2017 року.
 
«У січні  2020 року  було відкрите кримінальне провадження за статтею 189, частина 2, — розповідає Василь Джиджора. — Ми почали документувати діяльність угруповання: встановили всіх учасників та потерпілих, які сплачували гроші вимагачам. Затримали трьох рекетирів 1 жовтня при в’їзді у Львів. Саме там жертви мали передати їм частину обумовленої суми, тисячу євро з п’яти необхідних. Така велика сума — покарання за те, що перевізники неточно вказали вимагачам кількість рейсів, здійснених за межі України впродовж січня-травня».
 
Наразі тривають слідчі дії з метою встановлення інших учасників злочинної групи, а також осіб, які сприяли їхнiй діяльності.