У Шевченковому провели Всеукраїнський мальовничий пленер

09.10.2020
У Шевченковому провели Всеукраїнський мальовничий пленер

Триває Всеукраїнський мальовничий пленер. (Фото надане Національним заповідником «Батьківщина Тараса Шевченка».)

У селі Шевченкове Звенигородського району пройшов щорічний пленер «Тараса пензлі оживають», метою якого є популяризація Шевченкового краю.
 
Організатором заходу стало управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА. Як повідомляють у Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка», цього року з’їхалися юні таланти з Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Січеславської, Миколаївської, Чернігівської, Київської та Херсонської областей.
 
Понад 60 учасників працювали за двома напрямами — художнім та літературним. Молоді художники обрали локації здебільшого у батьківській садибі Кобзаря. Літератори розташувалися зовсім поруч, на меморіальній алеї, що веде до літературно-меморіального музею Тараса Шевченка.
 
Після завершення конкурсу відбулися цікаві майстер-класи, спілкування з провідними художниками та літераторами, пізнавальні екскурсії.
 
«Пленер «Тараса пензлі оживають» — унікальна можливість вдосконалити професійну майстерність, позмагатися на всеукраїнському рівні, знайти нових друзів, ознайомитися та надихнутися красою Шевченкового краю, поринути саме в ту атмосферу, в якій жив та творив Тарас Григорович», — наголошують у Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка».
 
Участь у конкурсі брали і юні земляки Тараса Григоровича — вихованці Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю.
 
А результатом його стане виставка художніх робіт у залі Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».