У трьох районах Криму окупанти ввели найжорсткіший графік подачі води

07.10.2020
Нинішньої осені, починаючи з 7 жовтня, у Сімферополі, Бахчисараї та деяких південних районах анексованого півострова водопостачання включатимуть лише на пару годин на добу.
 
Підконтрольний Кремлю очільник окупованої території Сергій Аксьонов повідомив, що у Криму де-факто введено надзвичайну ситуацію через стан справ із прісною водою, а людей готують до третього, найжорсткішого обмеження у користуванні водними ресурсами.
 
Як велике «досягнення» фахівці підприємства «Вода Криму» опублікували перелік мікрорайонів міста, де люди отримують воду регулярно просто через те, що там неможливо її відключати з технічних причин.
 
— Люди бояться набирати воду з тих дивних бочок синього кольору загального користування, які нам «подарувала» влади Криму, бо є реальний ризик отруєння, — скаржиться кримчанин Леонід Пасічников.
 
— Дефіцитом стали звичайні баклаги для води, їх просто змели з прилавків магазинів та на ринку, я ледве встиг купити останню ємність. Буду робити запаси води вдома на балконі. Так, це незручно, але все-таки краще аніж те, що нам пропонує місцева влада.
 
Відомо, що через введені обмеження саме так змушені робити мешканці усіх регіонів півострова, яких об`єднала велика біда.
 
Близько мільйона жителів Криму зіткнулися з необхідністю перебудовувати своє життя та підлаштовуватися під дуже незручний графік подачі води. Натомість адміністрація Сімферополя вже відзвітувала перед Кремлем: «все добре, ситуація з водопостачанням стабільна».
 
— Назвати наше життя можна лише стабільно поганим, — обурюється кримчанка Марія Величко. — Чиновники влаштовують показуху для кураторів із Кремля, їм байдуже, що ми змушені виживати у важких умовах та економити на усьому, навіть на звичайній воді.
 
Нагадаємо, раніше глава кремлівської адміністрації Криму Сергій Аксьонов попереджав: не виключає, що Росія визнає надзвичайною ситуацією катастрофу з водопостачанням Криму.
Як відомо, літо 2020 року на півдні України стало найпосушливішим за усі 150 років спостережень.