Порошенко, Кернес, Тимошенко: як коронавірус зачепив владну верхівку в регіонах і столиці

02.10.2020
Слідом за мером Геннадієм Кернесом, який досі лікується у німецькій клініці «Шаріте», на ковід захворів голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.
 
У зв’язку з цим призначену на 1 жовтня сесію перенесли щонайменше на два тижні. Причина більш ніж серйозна.
 
«На сьогодні у нас є інформація про те, що приблизно у двадцяти депутатів і співробітників апарату підтверджено діагноз або є симптоми COVID-19, — повідомив начальник відділу роботи з громадськістю та ЗМІ Володимир Дягілєв. — В останньому випадку люди на самоізоляції і чекають результатів проведених тестів. Тяжких випадків у нас немає. Чернов перебуває на амбулаторному лікуванні».
 
Сьогодні в регіоні нараховується близько 18 тисяч хворих на ковід. Це другий результат після столиці, де підступний вірус продовжує «косити» не лише пересiчних містян, а й політичну верхівку країни.
 
Як відомо, недавно складну форму коронавірусу перенесла лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко, а днями позитивним виявився тест у п’ятого президента України Петра Порошенка й депутатки від «Європейської Солідарності», героїчної волонтерки Яни Зінкевич.
 
«Із симптомів у мене поки що лише сильна втома, — повідомила вона на своїй сторінці у «Фейсбуцi». — Я вже хворіла один раз на коронавірус, сподіваюся, цього разу буде легше. Минулого разу хворіла тяжко, була на кисневому забезпеченні (але не на ШВЛ, на щастя). Тому в нюху чи смаку змін не відчуваю, бо вони в мене ще після минулого разу не з’явились». 
 
Ще через ковід наразі перебувають в ізоляції лідерка партії «Голос» Кіра Рудик, депутат від «Слуги народу» Жан Беленюк і мер Краматорська Андрій Панков.
 
Не відбулася днями також позачергова сесія Запорізької обл­ради, про що повідомив голова Григорій Самардак. Причину пресслужба пояснила коротко, але зрозуміло: «Через наявні випадки захворювання на коронавірус серед депутатського корпусу». 
 
Тим часом про свою тяжку хворобу, не пов’я­зану з підступним вірусом, повідомив днями екс-генпрокурор України Юрій Луценко.
 
«У день Віри, Надії, Любові завершився хірургічний етап моєї онкохвороби. Дякую українським та німецьким лікарям, — розповів він. — Позаду восьмигодинна операція та дні болю. Попереду — хіміотерапія».
 
Він також додав, що, незважаючи на стан здоров’я, планує продовжити свою політичну діяльність.