В австралійському зоопарку рятують пінгвіна від самотності фільмами і мультиками

22.09.2020
У зоопарку австра­лійського міста Перт з’явився новий житель — північний чубатий пінгвін. Нічого дивно ніби в цьому немає — ну пінгвін та й пінгвін.
 
Проте знайшли його на одному з пляжів південно-східної Австралії, де він опинився після рекордного запливу орієнтовно з віддалених островів Індійського або ж південної частини Атлантичного океану, тож наразі він перебуває на карантині.
 
Через сезонну линьку, що затягнулася, його пір’яний покрив (адже, не забуваймо, пінгвіни все ж таки птахи, хоч і не літають) перестав відштовхувати воду, тож пташка не може повернутися до свого звичного середовища.
 
Спеціалісти ствер­джують, що відновлення пір’яного покриву затягнулося через нестачу поживних речовин в організмі П’єра, як назвали пінгвіна працівники Пертського зоопарку, або ж через негативні умови середовища, в якому до цього часу він перебував.
 
Оскільки П’єр опинився в тимчасовому притулку без сородичів, тож самотність переносить важко. Щоб якось урізноманітнити будні пташки, співробітники зоопарку вирішили показувати пінгвіну документальні фільми з життя його співплемінників, а також дитячий мультиплікаційний серіал «Пінгу» про життя маленького пінгвинятка та його сім’ї.
 
І, що цікаво, П’єру «зайшло» переглядати фільми на планшеті, а ще — роздивлятися себе у дзеркалі. 
 
Наразі співробітниками закладу тривають пошуки інших зоопарків, у яких утримують пінгвінів цієї ж породи, що й П’єр, аби домовитись про переведення його туди, адже, незважаючи на комунікабельність та любов до кінематографа, самотність явно не йде йому на користь.