Генпрокурорка Венедіктова таки підписала підозру нардепу-«слузі»

17.09.2020
Генпрокурорка Венедіктова таки підписала підозру нардепу-«слузі»

Венедіктова розгледіла підозру за кілька годин. (Фото з сайта Укрінформ.)

Генпрокурорка Венедіктова, яка ще у вівторок «не бачила підстав» для оголошення підозри у хабарництві «слузі» Олександру Юрченку, нарешті їх розгледіла і таки підписала підозру народному депутату від монобільшості.
 
 
Разом iз прокурорами САП генпрокурорка вивчала матеріали справи протягом кількох годин, після чого було ухвалене відповідне рішення.
 
 
Прокурори вимагатимуть для Юрченка тримання під вартою. Про це сама Венедіктова повідомила у «Фейсбуці».
 
«Вдячна прокурорам САП за якісну підготовку справи і вміння в стислі терміни аналізувати складні матеріали», — написала Венедіктова. Щоб попередити думки, ніби рішення було ухвалено під тиском обуреної громадськості, генпрокурорка зазначила, що інформаційні атаки на неї не діють.
 
«Здійснювати на мене вплив за допомогою журналістів або активістів — порожній номер, що я вже багато разів доводила діями. Прошу також не забувати, що «випадковий злив» матеріалів кримінальних проваджень у ЗМІ — це протизаконно», — зазначила Венедіктова.
 
Юрченко у костюмі «Свинарчука» дуже невдало вигулькнув перед місцевими вибо­рами. Тому й президент, і його офіс мусили відреагувати на корупційний скандал.
 
Жодних виправдань вчинку парламентарiя бути не може, і він втратив будь-які етичні підстави бути народним обранцем, зазначили в президентському офісі. Бо «влада — не місце для «плюшок». Найбільше, зазначили у президента Зеленського, обурливою є поведінка самого Юрченка та його помічника.
 
«Юрченко у свої 32 роки поводиться так, ніби він повністю пропустив увесь політичний розвиток нашого суспільства після 2014 року. Не побачив, не зрозумів, не навчився. Жодного виправдання цьому бути не може», — йдеться у заяві пресслужби офісу президента.
 
«За хабарництво буде дуже боляче», — написав у Facebook та у Telegram-каналі президент Володимир Зеленський, ймовірно, коментуючи ситуацію з народним депутатом від «Слуги народу» Юрченком (хоча й прізвища його не назвав).
 
Президент наголосив, що «кожен посадовець, міністр і депутат має великими літерами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав — сядеш, якщо брав хабар — сядеш». Винятків, за словами Зеленського, бути не може для жодної людини в нашій державі.
 
«Коли ми йшли на вибори, ми обіцяли народу, що старі корумповані часи закінчаться... Забули? Так швидко? Чому досі хтось вважає, що він особисто може спробувати стати «винятком» з цієї обіцянки та поводитися настільки зухвало?» — написав гарант.
 
Також президент Зеленський закликав НАБУ, САП та Офіс генерального прокурора працювати швидше й продуктивніше.