У смілянській лікарні імені Софії Бобринської запрацював сучасний томограф і кабінет діагностики

11.09.2020
У багатопрофільній лікарні імені Софії Бобринської, яку місцева графиня свого часу й організувала, встановили сучасний комп’ютерний томограф та відкрили кабінет діагностики.
 
 
Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській обласній державній адміністрації, обладнання придбало підприємство «Лур», залучивши кошти урядової програми підтримки малого та середнього бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%», а партнером став «Банк Альянс».
 
 
За словами голови Черкаської ОДА Сергія Сергійчука, така співпраця — хороший приклад для інших районів області.
 
Адже приватне підприємство підписало угоду з комунальною установою, що дозволило смілянам придбати дороговартісне обладнання та надавати якісні діагностичні послуги.
 
«Тут злагоджено спрацювали і державна структура, і приватна організація. Як результат — мешканці міста і району зможуть проводити комплексні дослідження на високотехнологічному обладнанні», — говорить Сергій Сергійчук.
 
«Встановлення нового комп’ютерного томографа дозволило нам додатково створити п’ять робочих місць», — додає Віктор Григор’єв, що виконує обов’язки головного лікаря Смілянської лікарні.
 
За його словами, сучасний томограф дозволить проводити професійні різнокомплексні дослідження при онкопатологіях, патологіях головного мозку, ЛОР-органів, інсультах та ін. А рання діагностика однозначно підвищить шанси пацієнтів на одужання.
 
Нагадаємо, що програмою підтримки малого та середнього бізнесу «5-7-9%» черкащани користуються останні півроку. Позику можна отримати вже у 13 державних та комерційних банках України.
 
У рамках програми рефінансовано кредитів на майже 4 мільярди гривень. Видано інвестиційних кредитів і позик на поповнення оборотного капіталу на понад мільярд гривень.
 
Згодом програма буде розширена для середнього бізнесу, адже зараз вона діє тільки для мікро- і малих підприємств.