У Тернополі на хабарі понад мільйон гривень погорів податковий високопосадовець

11.09.2020
У Тернополі на хабарі понад мільйон гривень погорів податковий високопосадовець

Під час затримання. (Фото пресслужби СБУ.)

На хабарі понад мільйон гривень (еквівалент 37 тисяч доларів США) погорів начальник оперативного управління Державної фіскальної служби України у Тернопільській області Олег Дурняк.
 
За попередньою інформацією пресслужби СБУ, посадовець спільно з підлеглим керівником відділу вимагав таку суму в місцевого бізнесмена, обіцяючи перекваліфікувати на м’якшу статтю кримінального провадження у справі про нібито несплату податків.
 
Правоохоронці затримали обох фігурантів на вулиці Купчинського вiдразу після отримання всієї суми хабара. Наразі тривають слідчі дії в межах кримінального провадження за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.
 
Викриття проводили спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом офісу генпрокурора та за сприяння Головного управління внутрішньої безпеки ДФС України. 
 
Підполковнику Олегу Дурняку — 44 роки, уродженець Тернопільщини. У податкових органах — iз 1999-го, в податковій міліції — з 2002-го, на початку 2014-го був призначений заступником начальника — начальником головного оперативного відділу Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції.
 
Згідно з декларацією про доходи, його заробітна плата за минулий рік становила 230 тисяч 327 гривень, ще 874,7 тисячі він отримав за дохід від відчуження нерухомого майна.