Завод імені Малишева виготовить для Укрзалізниці двигуни без російських комплектуючих

11.09.2020
Завод імені Малишева виготовить для Укрзалізниці двигуни без російських комплектуючих

ДП «Завод імені В. О. Малишева» очікує велике замовлення від Укрзалізниці.

ДП «Завод імені В. О. Малишева», що спеціалізується на розробці та випуску військової броньованої техніки, очікує велике замовлення від Укрзалізниці.
 
Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер під час робочої зустрічі з колективом підприємства.
 
Як повідомила пресслужба ХОДА, очільник області зустрівся з цього приводу з міністром інфраструктури Владиславом Криклієм. Ідеться про виготовлення двигунів для залізничних потягів, що давно потребують капітального оновлення.
 
«Ми обговорювали це питання ще за півтора місяця до того, як був призначений новий директор Укрзалізниці, — сказав Олексій Кучер. — Якщо отримаємо замовлення на заміну 60 відсотків зношених двигунів у потягах, то роботи в підприємства буде дуже багато». 
 
Очікуваний проєкт дозволить провести імпортозаміщення вузлів, що їх раніше закуповували в Росії. Голова ХОДА також повідомив, що організує зустріч генерального директора заводу Василя Криласа з керівництвом Укрзалізниці, а сам повторно зустрінеться з міністром інфраструктури, аби прискорити рішення.
 
Директор підприємства подякував за протекцію, зауваживши, що цивільні замовлення допомагають звести кінці з кінцями, але в «малишевців» усе ж таки є «величезне бажання виготовляти сучасні танки для нашої української армії».
 
Як «УМ» уже повідомляла, «оживити» цей напрям Володимир Зеленський пообіцяв ще в листопаді минулого року під час візиту на підприємство.
 
«У нас понад 10 відсотків підприємств Укроборонпрому розташовані в Харківській області, — сказав він тоді. — Ми були на авіазаводі й на легендарному заводі Малишева. Нам сказав директор підприємства, що з 2009 року там побудували один танк. Один танк! А в радянські часи тут будували 900 танків на рік». 
 
 
До речі, статистика з того часу лишилася незмінною.