Жорсткі обмеження: в Івано-Франківську, Тернополі та Чернівцях посилили карантин

08.09.2020
Майже 2 200 випадків коронавірусу зафіксували в Україні за поперендю добу.
 
Найбільше нових інфікованих у Києві, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях. 
 
У Міністерстві охорони здоров’я кажуть про збільшення кількості тестувань.
 
Але зростає і кількість госпіталізованих. Минулого тижня до лікарні потрапили майже три тисячі пацієнтів із коронавірусом. Як повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, більше хворих на COVID потребують госпіталізації.
 
МОЗ ставить завдання перед регіонами підготувати додатково ще 15 тисяч ліжок у лікарнях. Прийнято постанову, яка врегулювала механізм доплати лікарям на загальну суму 5,95 млрд.
 
За словами Степанова, лікарні зможуть укласти угоди і до кінця вересня отримувати доплату. Також прийнято постанову щодо затвер­дження переліку спеціалізованих організацій, через які закуповуються деякі лікарські засоби.
 
МОЗ оновило алгоритм надання допомоги пацієнтам iз підозрою на COVID-19. Відтепер послідовність змінюється, спершу пацієнт має звернутися до сімейного лікаря, консультація телефоном, під час якої лікар оцінює стан пацієнта та приймає рішення щодо шпиталізації, виклик бригади швидкої допомоги для збору зразків, їхня передача в лабораторію.
 
Якщо COVID-19 підтве­р­джується, хворому надають медичну допомогу і спостерігають за ним, iз моменту звернення до лікаря пацієнту рекомендують самоізолюватися до встановлення діагнозу.
 
У разі, якщо пацієнт не має сімейного лікаря, можна зателефонувати на обласну «гарячу лінію» з питань коронавірусу.
 
Також від понеділка в Україні оновили карантинні зони. Жорсткі обмеження тепер діють в Івано-Франківську, Тернополі та Чернівцях. Вони потрапили до «червоної зони».
 
У цьому списку також є міста з Одеської, Рівненської та Харківської областей. У «червоній зоні», нагадаю, заборонена робота громадського транспорту. Мають бути зачинені школи, кафе та торгово-розважальні центри.