Із чемпіонськими мріями: ковалівський «Колос» офіційно відкрив нову клубну арену

04.09.2020
Із чемпіонськими мріями: ковалівський «Колос» офіційно відкрив нову клубну арену

Після завершення пандемії коронавірусу в Ковалівці чекають на аншлаги на новенькому п’ятитисячному клубному стадіоні. (Фото з сайта koloskovalivka.com.)

Напевно, лише одиниці на старті минулого сезону могли уявити, що провінційний дебютант елітного дивізіону — «Колос» із Ковалівки — завершить чемпіонат iз путівкою до Ліги Європи.
 
 
Відтак до нещодавно виголошених слів президента ковалівців Андрія Засухи про те, що наступним знаковим етапом на шляху його команди має стати національне чемпіонство, варто поставитися серйозно.
 
І хоча, як наголошує сам молодий керівник «Колоса», «золото» чемпіонату України — це справа не одного дня, амбіції та плани колективу з Київщини мають реалістичне підкріплення.
 
«Дуже не хочу, аби «Колос» став тимчасовим спалахом. Важливо, щоб у клубу була стабільна підтримка», — каже Андрій Засуха.
 
Днями ж у селі Ковалівка відбулося офіційне відкриття новозбудованої клубної арени «Колоса», котра готова прийняти п’ять тисяч глядачів, де вже найближчим часом підопічні Руслана Костишина проведуть свій перший поєдинок УПЛ.
 
Інспектуючи під час будівництва арену в Ковалівці, президент Української асоціації футболу Андрій Павелко наголошував, що домашня арена «Колоса» здатна приймати й матчі молодіжних збірних України. 
 
Зможуть тут ковалівські футболісти приймати своїх опонентів й у кваліфікації Ліги Європи, однак для матчів вищого рівня   регіону не вистачає розвиненої транспортної інфраструктури. 
 
Скромно, аби претендувати на найвищі місця в національному чемпіонаті, наразі, виглядає й кадровий потенціал «Колоса», хоча перед дебютом на євроарені команду Костишина підсилила низка непоганих виконавців. Найбільш відомий із них — ексфорвард «Шахтаря» та «Дніпра» Євген Селезньов.
 
«Якщо «Колос» вийде до групи Ліги Європи, то на 50% свою місію я в клубі виконав», — зазначив іменитий новачок ковалівців.
 
Серед тих, хто в новому сезоні допомагатиме колективу з Київщини підкорювати Європу, будуть і двоє провідних гравців динамівської «молодіжки» — Євген Ісаєнко та Владислав Кучерук. «У Ковалівці живе 1600 людей, і вони мають свою команду. Хочеться, аби про нас, наших гравців дізналися в Європі», — поділився своїми прагненнями Андрій Засуха.
 
До слова, місткість стадіону втричі переважає загальну кількість мешканців Ковалівки, проте Андрій Засуха переконаний, що арена пустувати не буде.
 
«Наші вболівальники — це не тільки місцеві жителі, а й ті, хто живе в сусідніх населених пунктах і містах. Із Києва, де у нас теж з’явилися уболівальники, їхати 60 кілометрів по хорошій дорозі. Я впевнений, що стадіон, коли пандемія піде на спад, буде заповнюватися», — сказав під час відкриття стадіону президент «Колоса».
 
Щодо бюджету будівництва, то на зведення футбольної арени власники клубу витратили 160 мільйонів гривень. «Справа витратна, але, сподіваємося, арена прослужить дуже довго», — зазначив Засуха.