Коронавірус: у Тернополі з 1 вересня запровадили шкільні тролейбуси

02.09.2020
Ситуація з COVID-19 у Тернополі залишається тривожною. Не виключено, що обласний центр незабаром знову потрапить у «червону» зону, як це вже було в серпні, особливо зважаючи на недавні масові гуляння то на честь Дня незалежності, то з приводу Дня міста.
 
Однак новий навчальний рік у школах, дякувати Богу, розпочався не дистанційно. При цьому міська влада намагається по можливості убезпечити школярів (про карантинні нововведення у самих тернопільських школах «УМ» уже писала).
 
Так, за повідомленням пресслужби Тернопільської міськради, з метою забезпечення належного доїзду учнів до загальноосвітніх навчальних закладів міста в умовах карантину з 1 вересня додатково до діючих маршрутів громадського транспорту заплановано курсування шкільних тролейбусів.
 
Виконуватимуть спеціальні шкільні рейси на маршрутах, що проходять неподалік навчальних закладів, вісім «рогатих» з табличками «Діти».
 
Учні можуть користуватися таким транспортом безплатно за наявності учнівської «Соціальної карти тернополянина». Передбачається також організація їх супроводу працівниками освітніх закладів. Дозволено і батьківський супровід учнів молодших класів.
 
Звісно, для супроводжуючих осіб проїзд буде платним, відповідно до діючих тарифів на проїзд. Для належної організації курсування шкільних рейсів узгоджено й оприлюднено на інформаційних ресурсах відповідний графік руху, доведений до відома і керівників загальноосвітніх шкіл міста.