Реконструкцію Батуринської фортеці завершать у 2021 році

19.08.2020
Реконструкцію Батуринської фортеці завершать у 2021 році

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков (в центрі) під час візиту до Батурина.

Реконструкцію Батуринської фортеці Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», що в місті Батурин Бахмацького району Чернігівської області, буде завершено в рамках програми президента «Велике будівництво» у наступному, 2021, році.
 
 
Як повідомляє «Україна молода», про це йшлося в рамках робочого візиту голови Верховної Ради Дмитра Разумкова до Батурина минулого тижня.
 
 
Зокрема, за словами голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка, який супроводжував спікера у славетному Батурині, пан Разумков побував у Гетьманській фортеці та в палаці Кирила Розумовського.
 
«Обговорили питання завершення реконструкції Цитаделі Гетьманської фортеці — проєктно-кошторисна документація та експертиза є. Наступного року це стане одним з об’єктів «Великого будівництва», — повідомив керівник Чернігівщини.
 
Водночас представники Нацiонального заповідника «Гетьманська столиця» повідомили, що Дмитро Разумков, Андрій Прокопенко та кілька народних депутатів також поклали квіти до Пам’ятника жертвам Батуринської трагедії 1708 року, вшанувавши їх пам’ять.
 
Нагадаємо, що масштабна реконструкція унікальної історичної спадщини Батурина була розпочата за часів президентства Віктора Ющенка. У ті роки було проведено більшу частину робіт, а місто Батурин стало цікавим для туристів з усієї України.