Дніпром до Києва пливе перша баржа з 300 тоннами знаменитих херсонських кавунів

18.08.2020
Дніпром до Києва пливе перша баржа з 300 тоннами знаменитих херсонських кавунів

Перший у цьому сезоні вантаж солодких смугастиків відправили по воді з південного порту Гола Пристань до української столиці.
 
 
Кавуни найближчими днями розвантажать на спеціальному терміналі ТОВ СП «Нібулон» у Переяславі та доставлять до торгових мереж «Сільпо» та Fozzy Group.
 
 
Уперше кожну гігантську ягоду забезпечили яскравою налiпкою з QR-кодом, у якому міститься інформація про туристичний потенціал Херсонської області.
 
— Сто тисяч налiпок надрукували на кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а потім «досипали» трохи грошей з міського бюджету та надрукували ще 100 тисяч налiпок, — розповів голова правління ГО «Центр живої історії «Олешшя», президент регіональної туристичної організації «Туризм Херсона» Павло Білецький.
 
— Частина налiпок потрапить разом із херсонськими кавунами до мешканців столиці України, а ще якась кількість — до потенційних туристів iз різних куточків світу.
 
Відомо, що стікери з qr-кодом розробили у рамках проєкту Trip must go. Закодована інформація веде на однойменний сайт. А там уже є де розгулятися: кожен бажаючий зможе подивитися чудові знімки, відео, почитати захопливі репортажі та, зрештою, закохатися у південь України, захотіти приїхати сюди на відпочинок.
 
Нагадаємо, що доставка кавунів водним шляхом iз Херсонщини до Києва та в північні регіони практикується четвертий рік поспіль.
 
Транспортування кавунів баржами по Дніпру дозволяє знизити їх собівартість, та й збереження вантажу виявляється набагато ефективнішим, ніж при перевезенні на вантажівках.
 
Одна баржа за вантажопідйомністю є еквівалентом п’ятнадцяти фур, отже, перевезення вирощеного врожаю по воді значною мірою знімає навантаження з доріг. 
 
Як раніше повідомляла «Україна молода», сезон кавунів у 2020 році почався зі значною затримкою через пандемію коронавірусу в світі, а також через аномальні погодні умови на початку літа.
 
Тому й ціна за кілограм кавунів ще два тижні тому була рекордною за останні п’ять років: від 10 до 15 гривень за кілограм.
 
Із прибуттям партії смугастиків iз Херсонської області вартість солодкої ягідки з херсонських полів знизиться у п’ять разів i стане по кишені абсолютно всім покупцям.