Черкаська письменниця Валентина Коваленко очолила Шевченківський національний заповідник

31.07.2020
Черкаська письменниця Валентина Коваленко очолила Шевченківський національний заповідник

Валентина Коваленко вміє не тільки вірші писати. (Фото із «Фейсбука».)

Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України виконуючою обов’язки директора Шевченківського національного заповідника у Каневі призначено черкаську письменницю, депутатку обласної ради Валентину Коваленко.      
 
 
«Доля подарувала мені час на Тарасовій горі. Це надзвичайно відповідально і почесно — зберігати, захищати і популяризувати наш український духовний Еверест», — говорить пані Валентина й обіцяє служити Шевченкові та Україні.
 
 
Нову директорку  вже представили колективу заповідника.  Валентина Коваленко каже, що з  великою повагою ставиться до всіх тих, хто роками працював і продовжує тут працювати.
 
«Упродовж трьох скликань у Черкаській обласній раді завжди стояла, стою і буду стояти на засадах захисту культури й освіти. Аби й надалі служити справі збереження культурних пам’яток, яка наразі перебуває у досить складній ситуації,  докладу всі мої знання, сили і бажання», — наголошує Валентина Михайлівна і зізнається,  що розраховує на  щиру підтримку своїх колег-науковців.
 
Родом Валентина Коваленко із села Самгородок Смілянського району, з простої селянської родини. Вона викладала в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, там захистила кандидатську дисертацію.
 
У часи Революції гідності очолювала Черкаську обласну раду, після — організацію Національної спілки письменників України. 
 
Нагадаємо, що колишній генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк помер на 62-му році життя.