Відродити легенду: у новому чемпіонаті на лід може повернутися київський «Сокіл»

28.07.2020
Відродити легенду: у новому чемпіонаті на лід може повернутися київський «Сокіл»

Молоді «соколята» готуються до виступів у національному чемпіонаті. (Фото зі сторінки «Сокола» у «Фейсбуці».)

Через пандемію коронавірусу завершувати один та розпочинати інший сезон в українському хокеї будуть в один час.
 
 
З початком осені четвірка команд — «Донбас» і «Дніпро» та «Кременчук» із «Білим барсом» — візьметься за догравання чемпіонату країни 2019/2020 років, який перервався у березні одразу після визначення півфінальних пар.
 
 
У другій половині вересня з’ясується переможець чемпіонських перегонів.
 
 
А згодом, за кілька днів після коронації чемпіона — 30 вересня, — вже розпочнеться новий регулярний сезон.
 
Українська хокейна ліга нещодавно розпочала формувати склад учасників наступної першості, котра може дещо розширити своє географічне представництво.
 
Очікується, що, окрім шістки учасників ЧУ-2019/2020, на старт майбутнього турніру гарантовано вийдуть іще два колективи.
 
З’явитися в новому сезоні УХЛ можуть команди з Дніпра, Кривого Рогу, Одеси, Києва та Маріуполя. Однак хто конкретно з новачків наважиться піти в бій, стане зрозуміло згодом.
 
Приміром, на Приазов’ї за підтримки президента ХК «Донбас» Бориса Колесникова активно ведеться спору­дження льодової арени, тож одним із дебютантів наступного ЧУ може бути маріупольський клуб.
 
Інший колектив, де активно працюють над виходом на великий лід, — це столичний «Сокіл». Із різних боків докладають зусиль для його реанімації.
 
Однак поки, за словами директора ДЮСШ «Сокіл», колишнього кіпера столичного клубу Костянтина Симчука, говорити про відродження легендарного клубу зарано.
 
«На майбутній чемпіонат «соколи» заявляться молодіжним складом. Так би мовити, ми замикаємо ланцюг у нашій шкільній системі. Фактично, команда, котра виступатиме в національному чемпіонаті, — це елемент, якого нам не вистачало», — розповів Симчук.