У Тернополі попри пандемію коронавірусу таки відсвяткують шкільні випускні

21.07.2020
У перший день серпня в Тернополі має відбутися традиційне свято «Випускник-2020».
 
Треба сказати, що батьки тернопільських випускників, засмучені відміною такої важливої події в житті своїх дітей через карантин, пробували поборотися за неї, зареєструвавши в середині травня петицію на сайті міської ради.
 
Набрала вона, щоправда, заледве трохи більше половини необхідних для розгляду голосів.
 
Однак ще в червні міський голова Тернополя Сергій Надал обнадіяв усіх причетних, що якщо ситуація з поширенням коронавірусу в місті буде стабільною, то після проведення ЗНО свято для випускників таки проведуть.
 
І ось на недавньому засіданні оперативного штабу з боротьби з коронавірусом він повідомив, що парад випускників та урочисте вручення атестатів таки будуть, але проходитимуть за умови гарантії всіх санітарно-епідеміологічних вимог, зокрема й дотримання під час заходів безпечної соціальної дистанції.
 
«Будемо вирішувати, в якому форматі його проведемо, — написав Сергій Надал на своїй сторінці у «Фейсбуці».
 
— Маємо рекомендації від медиків. Упродовж тижня опрацюємо і вийдемо на загально зрозумілі умови. Традиційний парад випускників — особлива подія для нашого міста. Я знаю, як до цього дня готуються одинадцятикласники та їхні батьки. Попри карантин, ми не можемо залишити дітей, які вирушають у доросле життя, без останнього шкільного свята».