Інфарктний фініш: «Динамо» насилу завершило чемпіонат на бажаному другому місці

21.07.2020
Інфарктний фініш: «Динамо» насилу завершило чемпіонат на бажаному другому місці

Після поразки «Колосу» керівництво «Динамо» вирішило змінити тренерський штаб, оскільки нинішній рівень гри «біло-синіх» не задовольняє вимоги уболівальників. (Фото з сайта fcdynamo.kiev.ua.)

Отримати відповідь на питання, хто найбільше заслужив виграш срібних нагород чемпіонату України, вдалося лише в останньому турі змагань.
 
 
Хоча до того не раз здавалося, що доля віцечемпіонства вирішена достроково.
 
 
У другій частині ЧУ столичні динамівці двічі перемагали свого головного конкурента в боротьбі за національне «срібло» — однак кожного разу після перемог над «Зорею» у грі «біло-синіх» наставав провал, який спричиняв чергове загострення срібної інтриги.
 
Переконливо здолавши в передостанньому турі луганський клуб, підопічні Олексія Михайличенка зробили вагомий крок до визначеної цілі. Для того, аби вона стала реальністю, столичним футболістам важливо було не програти в заключному матчі чемпіонату ковалівському «Колосу».
 
Дебютанту ж елітного дивізіону жодних турнірних завдань у першій шістці керівництво вже не ставило — міцно осівши на шостій сходинці, команда Руслана Костишина вже давно цілеспрямовано готувалася до «плей-оф» за місце в Лізі Європи.
 
І, в підсумку, їхня готовність до принципових баталій поза чемпіонатом виявилася куди кращою, ніж налаштованість «Динамо» на заключний матч чемпіонату.
 
Вочевидь, вирішивши, що справу в чемпіонаті зроблено достроково, підопічні Михайличенка сенсаційно програли команді з Ковалівки, змусивши хапатися за серце своїх керівників та уболівальників.
 
На щастя для «біло-синіх», інший претендент на «срібло» виявився просто не готовим до такого подарунку від конкурента.
 
Дотиснула б «Зоря» у паралельному матчі вдома «Десну», і саме колектив Віктора Скрипника грав би в кваліфікації Ліги чемпіонів.
 
Утім на останніх хвилинах національного футбольного марафону луганчани вирішили не ризикувати нічиєю, бо поразка чернігівському клубу коштувала б їм «бронзи» й місця в груповому раунді Ліги Європи.
 
«Полізти вперед і потрапити в полон. Побігти вперед, а потім кусати лікті. Це було б неправильно, адже і нам, і «Десні» хотілося виграти. Однак зараз я бачу щасливі обличчя наших футболістів. Ми хотіли стати третьою силою, ми нею стали», — наголосив очільник «Зорі» Віктор Скрипник.
 
Водночас у таборі київського «Динамо» після такого інфарктного фінішу вирішили перевести подих і не робити швидких кадрових висновків.
 
Точніше, президент клубу Ігор Суркіс заявив, що до наступного сезону команду готуватиме новий тренерський штаб. Проте з прізвищами спеціалістів попросив зачекати.
 
Сам же Михайличенко після поразки «Колосу» визнав, що в його команді було багато статистів. Хай там як, а під його орудою «біло-сині» досягли обох цілей: виграли Кубок та пробилися до кваліфікації Ліги чемпіонів.