Льюїсу Хемілтон вийшов у лідери загального заліку королівських перегонів

21.07.2020
Льюїсу Хемілтон вийшов у лідери загального заліку королівських перегонів

Льюїс Хемілтон увосьме в кар’єрі виграв Гран-прі Угорщини, наздогнавши за кількістю перемог на одному етапі легендарного Міхаеля Шумахера. (Фото з сайта 24tv.ua.)

Трьох стартових гонок сезону вистачило чинному чемпіону світу «Ф-1» Льюїсу Хемілтону для виходу в лідери цьогорічних перегонів.
 
 
Залишившись без подіуму на першому етапі чемпіонату, британець упевнено виграв наступні дві гонки й витіснив iз лідируючої позиції свого партнера по «Мерседесу» Вальтері Боттаса.
 
 
Як і попередній «уїк-енд», Гран-прі Угорщини також проходив за цілковитого домінування Хемілтона.
 
Здобувши на «Хунгарорингу» поул-позишн, вигравши гонку й проїхавши в ній найшвидше коло, Льюїс заробив на угорському етапі максимально можливу в новій системі нарахування залікових балів кількість очок.
 
Віднедавна нове керівництво «Ф-1» повернуло до життя старе правило про бонусне очко для пілота, котрий показує у гонці найкращий час на одному колі.
 
На гран-прі Штірії зробити золотий «хет-трик» шестиразовому чемпіону світу не вдалося, натомість в Угорщині Хемілтон перевершив суперників у всіх без винятку змагальних компонентах, за що заслужено отримав максимальні 26 балів.
 
Здається, усе закономірно, адже «Хунгароринг» — найулюбленіша траса британця, на якій минулого тижня він здобув уже восьму перемогу в кар’єрі.
 
На жодному іншому треку Льюїс не досягав подібного успіху. Загалом, здобути вісім тріумфів на одній трасі, окрім Хемілтона, раніше спромігся лише легендарний Міхаель Шумахер, якому найбільше до вподоби був Гран-прі Франції.
 
Нагадаємо, що в нинішньому сезоні Хемілтон штурмує головний «формулічний» рекорд «червоного барона», котрий за свою феноменальну кар’єру виграв сім чемпіонських титулів. У порівнянні ж з попередніми сезонами розстановка сил у пелотоні принципово не змінилася — боліди «Мерседеса» перебувають поза конкуренцією.