«Динамо» поступилося другим місцем у чемпіонаті України «Десні»

07.07.2020
«Динамо» поступилося другим місцем у чемпіонаті України «Десні»

Учетверте в нинішньому чемпіонаті «гірники» переграли «Динамо». (Фото з сайта ua-football.com.)

Три тури залишається до завершення чемпіонату країни й одразу три команди — «Десна», «Динамо» та «Зоря» — претендують на срібні медалі.
 
 
А разом із боротьбою за віцечемпіонський титул автоматично загострилося й протистояння за путівку до кваліфікації Ліги чемпіонів.
 
 
Не секрет, що потрапляння до елітного єврокубкового турніру — це вагомий мотиваційний чинник для вітчизняних грандів, аж надто для «Динамо», котрому важливо бодай якось підсолодити черговий провальний сезон в УПЛ.
 
Коли кілька турів тому підопічні Олексія Михайличенка здолали в гостях свого прямого конкурента за «срібло» — «Зорю», багатьом здалося, що вони зробили вагомий крок у напрямі Суперліги.
 
Проте дві поразки «біло-синіх» в останніх двох турах знову повернули інтригу в боротьбі за срібні медалі.
 
І нехай у «Зорі» та «Десні» зауважують, що до виступу в найпрестижнішому єврокубку їхні клуби ще не надто готові, динамівці своєю грою немовби самі підштовхують конкурентів до ЛЧ.
 
Після невдачі в гостьовому матчі проти «Десни» в наступному турі динамівці зазнали домашньої поразки від «Шахтаря». В обох поєдинках «біло-сині» мали можливість розписати мирову, однак розбалансованість та незібраність, яку динамівці демонструють упродовж сезону, кожного разу призводила до неприємних фіаско.
 
Варто зазначити, що у нинішньому чемпіонаті підопічні Луїша Каштру не віддали «Динамо» жодного очка. А після четвертої поразки «гірникам» команда Михайличенка в турнірній таблиці знову відкотилася на третій рядок, цього разу пропустивши на «лігочемпіонську» позицію за додатковими показниками «Десну».
 
У минулому турі колектив Олександра Рябоконя розгромив «Колос» (5:1), який, за словами наставника Руслана Костишина, провів один iз найгірших своїх поєдинків. «Не пам’ятаю таких ігор, коли ми так погано грали. Команда не була схожа сама на себе», — заявив очільник ковалівців.
 
А у київського «Динамо», котре, за словами Олексія Михайличенка, старалося, проте не змогло стрибнути вище голови в матчі з «гірниками», попереду (8 липня) фінал Кубка України з «Ворсклою». Як свідчить очільник динамівців, інший результат, окрім перемоги, в цьому поєдинку навіть не обговорюється. 
 
Для реалізації ж турнірного завдання в чемпіонаті Михайличенко наголошує на необхідності обов’язкових перемог у заключних трьох турах прем’єр-ліги. Імовірно, що розподіл срібних та бронзових нагород стане зрозумілим лише в останній ігровий день першості.
 
Водночас ім’я головного невдахи ЧУ-2019/2020 з’ясувалося достроково. Львівські «Карпати», заявивши про серйозні фінансові проблеми, відмовилися від спортивної боротьби за збереження прописки в еліті й обрали адміністративний шлях прощання з прем’єр-лігою.
 
Проігнорувавши два поспіль матчі чемпіонату, на «Карпати», згідно з регламентом УПЛ, тепер чекатиме виключення з розіграшу. Приймати фінансову допомогу задля догравання чемпіонату керівництво «біло-зелених» не захотіло. «Не потрібно піаритися на проблемах «Карпат», — так відповів один зі співвласників «Карпат» Олег Смалійчук на пропозицію президента львівського «Руху» Григорія Козловського профінансувати останні в сезоні виїзди «левів».
 
Як пояснив Смалійчук, свої внутрішні проблеми «Карпати» вирішуватимуть самостійно, без втручання й допомоги сторонніх осіб, а заяву про грошову допомогу Козловського розцінив як принизливий тролінг.
 
Тим часом повідомляється, що два тижні тому за невиконання своїх фінансових зобов’язань перед колишніми футболістами «Карпати» отримали від ФІФА заборону на проведення трансферів, що зайвий раз демонструє масштаби їхніх проблем.