Доступний для всіх: НСК «Олімпійський» став відкритим мультиспортивним майданчиком

01.07.2020
Доступний для всіх: НСК «Олімпійський» став відкритим мультиспортивним майданчиком

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт (праворуч) відкрив НСК «Олімпійський» для всіх охочих. (Фото з мережі «Фейсбук».)

Готуючи головну футбольну арену країни до футбольного Євро-2012, його організаторам довелося серйозно видо­змінити не тільки саму чашу НСК «Олімпійський». Глобальної перебудови зазнав й інфраструктурний простір комплексу, звідки, приміром, довелося переїхати тренувальній ковзанці «Крижинка».
 
Можна сказати, що відтоді спорту на «Олімпійському», котрий, нагадаємо, був однією з ударних локацій під час літніх Ігор-1980, значно поменшало. По суті, відкривали арену лише для великих футбольних матчів, хоча має стадіон серйозний потенціал і для прийому легкоатлетичних змагань.
 
У новій стратегії «спортивного» міністерства анонсували, що держава планує відкрити стадіони для всіх охочих. І ось у день молоді міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт зробив перший крок у цьому напрямку. 
 
«Об’єднавши зусилля разом iз НСК «Олімпійський» та федераціями, ми перетворили прилеглу територію головної спортивної арени України на публічний простір. Саме тут кожен охочий займатися руховою активністю зможе це зробити безплатно. Маємо надію, що це перевтілення стане прикладом для багатьох інших спортивних майданчиків відкриватися для людей, адже спорт повинен бути доступний для кожного!» — заявив міністр.
 
Пресслужба ММСУ повідомила, що з 28 червня НСК «Олімпійський» перетворюється на відкритий мультиспортивний майданчик, де можна буде пограти у мініфутбол, баскетбол, волейбол, спробувати себе в скандинавській ходьбі, самбо, айкідо, армреслінгу, гирьовому спорті, боксі тощо.
 
«Сьогодні на «Олімпійському» були представлені понад 15 спортивних федерацій, і ми продовжуємо вести перемовини з іншими спортивними організаціями та клубами, які могли б представити свої види спорту на головній арені України. Ці активності різноманітні та цікаві для людей різного віку. Ми запрошуємо всіх відвідати стадіон, але вкотре наголошуємо на тому, що важливо відповідально ставитися до власного життя та здоров’я, дотримуватися усіх встановлених санітарних норм, перебуваючи на території арени. Займайтеся спортом розумно. Впевнений, що на «Олімпійському» тренуються майбутні чемпіони», — наголосив заступник генерального директора НСК «Олімпійський» Віктор Анісімов.
 
Наразі доступним для широкого загалу роблять простір навколо футбольної чаші, де всі охочі матимуть можливість потренуватися в зоні workout, покататися на роликах, пограти у міні-футбол, баскетбол та настільний теніс. 
 
Однак значно цікавішим для спортсменів (аматорів та професіоналів) має стати доступ до серця «Олімпійського». Із новим підходом до експлуатації великих спортивних арен можна сподіватися, що найближчим часом на головній спортивній арені країни пройдуть відмінні від футболу змагання.