«Минай» несподівано програв «Кременю» і втратив шанс на перехід до прем'єр-ліги

26.06.2020
«Минай» несподівано програв «Кременю» і втратив шанс на перехід до прем'єр-ліги

Після поразки «Кременю» ужгородський «Минай» випав із призової трійки, команди якої за підсумками першості розраховують отримати перепустки до еліти. (Фото з сайта fckremen.com.)

Якби в першій лізі не домовилися про рестарт чемпіонату, вітчизняний уболівальник точно б залишився без неймовірно вишуканої футбольної страви.
 
 
Утім сезон, який під час затяжного коронавірусного карантину президент ПФЛ Сергій Макаров називав фантастичним і закликав до його збереження, таки дограють, хоча в успішності його рестарту до останнього були сумніви.
 
 
Зрештою, уникнути збоїв у процесі запуску змагань, пауза в яких тривала більше шести місяців, повністю не вдалося.
 
 
Напередодні рестарту ПФЛ повідомила, що вимушена перенести одразу три матчі 20-го туру. І все — через коронавірус, про проблеми з яким повідомили «Балкани», «Волинь» та «Рух».
 
І якщо у «балканців» з Одещини та лучан виникли більшою мірою організаційні труднощі, пов’язані з тестуванням футболістів на коронавірус, і їхні матчі змістилися в часі лише на один день, то «рухівці» мають розв’язувати задачу значно вищої складності.
 
Через позитивні коронавірусні тести у кількох футболістів та одного працівника клубу львівська команда пішла на ізоляцію. Відтак принциповий з точки зору боротьби за підвищення в класі поєдинок 20-го туру «Рух» — «Агробізнес» перенесли з 24 червня на 7 липня.
 
Не виключено, що пропустить головний фаворит турніру й наступний тур. І зовсім не факт, що, вибившись із графіка, навіть із потужним тренером-консультантом Мироном Маркевичем, надолужити згаяне «Руху» буде просто.
 
А дивлячись на результати першого після рестарту туру, можна сказати, що прохідних матчів у другій частині чемпіонату взагалі не буде. При цьому на розподіл путівок до еліти принципове значення матиме практично кожен матч, а не тільки очні зустрічі семи претендентів на підвищення у класі. Як видно, втрачати очки представники лідируючої групи будуть не тільки в поєдинках зі своїми сусідами по турнірній таблиці.
 
Приміром, півфіналіст Кубка України — «Минай», який першу частину чемпіонату завершив на третій позиції, несподівано програв кременчуцькому «Кременю», котрий зосереджений на боротьбі за виживання в Д-1.
 
Так само не дорахувалися важливих очок і в «Оболоні-Броварі», хоча, здавалося, їхній опонент — «Авангард» — виглядає значно менш мотивованим, ніж столичні «пивовари», котрі чи не найактивніше виступали за рестарт змагань.
 
Утім, як і наголошував очільник ПФЛ, нинішній сезон у першій лізі фантастичний. Тож у другій частині чемпіонату на вболівальників чекає яскраве й захопливе видовище, в якому, можна припустити, вигляд трійки лідерів змінюватиметься, як картинка в калейдоскопі.