Харківська, Волинська та Житомирська області поставили антирекорд за кількістю нових хворих на коронавірус

19.06.2020
Урядовці продовжили карантин до 31 липня. Носіння масок у приміщеннях i громадському транспортi залишаються обов’язковими. 
 
А ще обмежать кількість пасажирів у громадському транспорті та змінять графіки роботи на державних підприємствах.
 
«Ми маємо розтягнути години пік, адже велике скупчення людей є великою небезпекою для заражень. Тому у постанові ми вводимо нові норми щодо зміни графіку роботи на підприємствах. Також звертаюся до очільників міст: зробіть так, щоб у громадському транспорті не було тисняви та великої кількості людей. За необхідності потрібно пустити більшу кількість транспорту», — зазначив під час засідання прем’єр Денис Шмигаль. 
 
Продовжити обмеження вирішили через недотримання українцями карантинних вимог. У МОЗ зафіксували два нові антирекорди — за кількiстю захворювань, і за кількiстю людей, які померли за одну добу.
 
«Захворіло 758 осіб, iз них 43 дитини та 50 медпрацівників. Було госпіталізовано 175 осіб і зафіксовано 31 летальний випадок», — заявив очільник МОЗ Максим Степанов. 
 
Якщо кількість заражень зростатиме й надалі, карантинні обмеження почнуть посилювати, заявили на засіданні уряду. Проте це мають вирішувати на місцевому рівні.
 
Найбільша кількість хворих за попередню добу в Харківській, Волинській та Житомирській областях. Посилили карантинні обмеження в Тернопільській та Івано-Франківській областях. У столиці створили мобільні бригади, які перевіряють дотримання вимог у громадських закладах. 
 
Із п’ятниці в київській підземці поліція та працівники метрополітену в посиленому режимі перевірятимуть громадян на дотримання маскового режиму, адже за останні сiм днів фіксують усе більше порушень.