Заповідне частування: у Швеції відкрили незвичайний ресторан під відкритим небом

17.06.2020
Нічого дивного, що останні місяці всі інформаційні приводи крутяться довкола пандемії. Проте в цьому є й свої плюси, адже скільки креативних ідей виникло під час карантину.
 
Скажімо, в той час, коли для громадян багатьох європейських, та й не тільки, країн існують певні обмеження щодо відвідування громадських місць, є творчі люди, які вигадують цікаві ідеї, як дотримуватися дистанції і водночас отримувати насолоду від спілкування з друзями чи просто від філіжанки духмяної кави.
 
Так, у багатьох ресторанах за столики садять манекени, щоб відвідувачі не займали ці місця і зберігали таким чином відстань від сусідніх столиків.
 
У Швеції пішли ще далі й організували ресторан... під відкритим небом. Так, компанія Oddbird, що спеціалізується на виготовленні безалкогольного вина (виявляється, й таке буває), відкрила заклад у заповіднику під Стокгольмом.
 
Ресторанчик невеликий — усього шість столиків, проте яких! Ви можете замовити столик на пірсі біля води, в лісі чи посеред поля.
 
По-перше, «спілкування» з природою забезпечене, по-друге, соціальної дистанції дотримано, та, по-третє, і для здоров’я суцільна користь — свіже повітря, прогулянка й дегустація безалкогольних напоїв (до слова, представник виноробні Мехмет Гюрбюзер, що й пояснює виготовлення таких напоїв).
 
Варто зазначити, що спроєктувала цей незвичний ресторан датська компанія з дизайну інтер’єрів Norrmans, яка виготовляє меблі з перероблених матеріалів та старих меблів. Тож, як не крути — суцільні новації.