Ребров може змінити клуб, а Лунін близький до повернення в «Реал»

16.06.2020
Після тривалої паузи європейський футбол поступово набирає оберти. Зокрема, минулого тижня перші за три місяці матчі зіграли в Іспанії та Італії.
 
На Піренеях першим з українців вийшов на поле нападник «Альбасете» Роман Зозуля — «біло-чорні» відновили сезон у Сегунді дограванням поєдинку проти «Райо Вальєкано», який 15 грудня минулого року зупинили через образливі вигуки фанатів «Райо» на адресу українця. Ексфорвард «Дніпра» не допоміг своїй команді набрати очки — мінімальна поразка 0:1.
 
Із різницею в один м’яч поступилось «Альбасете» і одному з лідерів чемпіонату — «Альмерії». Після двох поразок поспіль Зозуля і К°, які ще минулого сезону претендували на вихід до Прімери, ризикують вилетіти у третій іспанський дивізіон.
 
Не набагато кращі справи і в «Ов’єдо» Андрія Луніна (19-те місце у Сегунді), хоча сам 21-річний воротар відстояв на нуль матч iз «Понфераддіною» (нічия 0:0) та став найкращим гравцем зустрічі за версією порталу SofaScore.
 
До слова, авторитетні іспанські ЗМІ все частіше пишуть про те, що українець iз наступного сезону стане другим воротарем мадридського «Реала» за спиною зіркового Тібо Куртуа. 
 
«Ці чутки створюються пресою, тому поки ніяк на них не реагую. В «Ов’єдо» є довіра клубу та тренерів, гарного колективу. Проте в «Реал» я йшов грати, а не все життя бути в орендах. Усе покаже практика, буду радий повернутись, якщо клуб і тренер так вирішать», — доволі дипломатично прокоментував ситуацію Андрій.
 
На межі зони вильоту перебуває і «Луго» Василя Кравця, яке минулого уїк-енду програло «Расингу» — вихованець «Карпат» провів повний матч.
 
В Італії вирішили ж відновити сезон поєдинками Кубка. За результатом двоматчевих протистоянь трофей розіграють «Наполі» і «Ювентус».
 
До рестарту Серії А активно готуються й представники української збірної — Руслан Маліновський та Євген Шахов. Проте їхні команди вирішуватимуть зовсім інші турнірні завдання — якщо «Аталанта» намагатиметься зберегти за собою четверте лігочемпіонівське місце, то «Лечче» робитиме все, аби залишитись в еліті. До речі, команда Шахова поки не отримала атестат на наступний сезон Серії А.
 
Після того, як футбольні чиновники дали дозвіл грати, п’ять ігор відбігав за «Санкт-Паулі» у Другій німецькій Бундеслізі вихованець «Чорноморця» Борис Тащи, але результативними діями не відзначився, а його клуб не претендує на підвищення у класі (поточне 13-те місце).
 
А у Першій Бундеслізі чемпіонської інтриги все менше — «Баварія» навіть без Левандовського та Мюллера мінімально обіграла «Боруссію» з Менхенгладбаха: до чергової «срібної салатниці» залишився один крок.
 
По-іншому вирішили долю чемпіонатів у Франції та Англії. Якщо у Лізі 1 першість завершили достроково (при цьому команди, які мали вилетіти, — «Ам’єн» та «Тулуза» — через суд зберегли прописки в еліті), то на Туманному Альбіоні перший матч після паузи планують зіграти 17 червня («Ман. Сіті» Олександра Зінченка протистоятиме лондонський «Арсенал»). 
 
За даними ЗМІ, в українця може з’явитись iще один конкурент на лівому фланзі оборони — «городяни» нібито прагнуть підписати захисника «Лестера» Бена Чіллвела, не виключено, що у такому разі Сашка повернуть на його рідну позицію у центр поля.
 
Чи не головним ньюзмейкером у європейській пресі серед українців останніми тижнями є наставник угорського «Ференц­вароша» Сергій Ребров. Команда з Будапешта з українцями Харатіним і Зубковим у складі дуже близька до другого поспіль чемпіонства (11 пунктів відриву від «Фехервара» Івана Петряка), тому не дивно, що екстренера «Динамо» хочуть бачити у себе представники сильніших ліг. 
 
Зокрема, Реброва активно сватають у турецьке «Фенербахче», де він уже виступав як гравець, не виключають ЗМІ і повернення Сергія Станіславовича до Києва. Сам тренер поки має намір переможно завершити сезон в Угорщині, а його агент Шандор Варга підтверджує інтерес з боку інших клубів, але конкретнiше ситуацію не коментує.