Черкаським лікарням благодійно передали обладнання на понад 5 мільйонів гривень

10.06.2020
Черкаським лікарням благодійно передали обладнання на понад 5 мільйонів гривень

Допомогу від благодійників приймають лікарі Черкаської обласної лікарні.

Дві лікарні Черкащини днями отримали апарати штучної вентиляції легень високого класу. В межах проєкту «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19» їх доставили до обласної та інфекційної лікарень.
 
Як розповіли «УМ» організатори проєкту, вартість одного апарата — більше 700 тисяч гривень. Обладнання передали представники МХП та Благодійна організація «Благодійний фонд «МХП-Громаді». Тож загалом в обласній лікарні є 6 апаратів ШВЛ.
 
За словами головного лікаря цього медичного закладу Олександра Дудника, медичним працівникам, аби відчувати себе впевненіше, важливо знати, що за спиною є помічники, які допоможуть у найтяжчу хвилину.
 
«Особливо хочу подякувати за наданий апарат штучної вентиляції легень високого класу, який, думаю, слугуватиме багато років не лише для порятунку від коронавірусу», — наголосив пан Олександр.
 
До речі, водночас у Черкаську обласну, міську інфекційну, обласну дитячу лікарні та Черкаську центральну районну лікарню благодійники передали також додаткову партію засобів індивідуального захисту на суму близько 3,8 мільйона гривень, зокрема 2 апарати ШВЛ, 10 пульсометрів, 70 літрів засобів для дезінфекції та 170 літрів антисептика, 2 тисячі медичних масок, 10 тисяч респіраторів, 4 тисячі захисних комбінезонів, 400 захисних окулярів, 12 тисяч нітрилових рукавичок, 15 матраців, інфрачервоні термометри, захисні щитки, марлеві комбінезони.