Директор залізничного вокзалу Миколаїва зруйнував пункт допомоги бійцям та вивіз майно волонтерів

10.06.2020
Директор залізничного вокзалу Миколаїва зруйнував пункт допомоги бійцям та вивіз майно волонтерів

Волонтерський пункт на Миколаївському вокзалі працював майже із самого початку військових дій на Донбасі.

Понад двадцять волонтерів поставили свої підписи під заявою до поліції на директора Миколаївського залізничного вокзалу, звинувативши його у перевищенні влади.
 
 
Під шумок коронавірусного карантину чиновник вигнав на вулицю всіх активістів, а все їхнє майно десь сховав.
 
 
Миколаївські волонтери впевнені: на таке директор пішов заради прибутків, втрачених за період роботи доброчинного пункту, де всі послуги людям надавали безкоштовно.
 
— Ще 18 березня, коли ми закривали свій пост на карантин, там було все для відпочинку українських військовослужбовців, включно з продуктами харчування, обігрівачами, меблями, побутовою технікою та засобами зв’язку, — розповідає активістка Олена Івашиненко. — Найголовніше, що в невідомому напрямку зникли всі прапори з підписами бійців, дехто з яких загинув на передовій... Вкрадено й колекцію шевронів.
 
Активістка обурена самоправством чиновника, адже за час роботи з 2015 року пост устиг прийняти понад десять тисяч солдатів, які виїжджають або повертаються із зони ООС на Донбасі. Вже склалася спільнота добровольців, готових жертвувати не лише гроші, а й вкладати свою особисту працю до спільної справи, тепер же все зруйновано розпорядженням однієї людини, що прикривається держпосадою.
 
 
— Крадіжку скоєно посадовими особами державного підприємства «Укрзалізниця», а саме «Пасажирська компанія АТ «Укрзалізниця», поліція повинна відновити справедливість, — впевнена волонтерка Ірина Абрамова. — Ми поки що так i не знайшли наші телевізори, електроплити та інші речі, які як пожертвування передали нам жителі Миколаєва.
 
За словами активістки, у керівництва вокзалу є всі телефони волонтерів, які майже 6 років працювали на вокзалі з військовими, проте ніяких дзвінків iз попередженнями їм не надходило.
 
Самі військовослужбовці шоковані хамським поводженням із ними, адже в так званій «кімнаті для відпочинку» на вокзалі Миколаєва їм навіть чашку кави не дають безкоштовно — гроші вимагають буквально за кожен крок.
 
— Там ніде навіть голову прихилити й на кожну дію існує окремий прайс, — обурюється учасник бойових дій Геннадій Влачіга. — Зруйнований волонтерський пункт — виразний сигнал про те, що ми там більше нікому не потрібні.
 
Ті, хто встиг скористатися комфортом волонтерського пункту на Миколаївському залізничному вокзалі, із сумом згадують можливість безкоштовно приготувати собі їжу в мікрохвильовці, отримати доступ до інтернету, а також випрати речі у пральній машинці.
 
— Ми дезінфікували приміщення після вашого гнидника, тому всі речі вивезли до багажного відділення, — не згоден із звинуваченнями волонтерів директор Миколаївського залізничного вокзалу Леонід Пляченко. — Відновлювати пост я забороняю категорично, бо там суцільна антисанітарія!
 
Відзначимо, що волонтерський пункт на Миколаївському вокзалі працював майже із самого початку військових дій на Донбасі, а в минулому році на його базі відкрили спеціальний зал очікування для військовослужбовців та учасників АТО/ООС із сучасними меблями та побутовою технікою.
 
Усі послуги, зокрема й допомогу психологів, українські бійці отримували там безкоштовно, а ось обслуговування у так званій «зоні відпочинку» на Миколаївському залізничному вокзалі нині обійдеться військовослужбовцям як мінімум у 100 гривень за пару годин перебування.