У співробітника Міністерства охорони здоров’я виявили коронавірус

03.06.2020
У співробітника Міністерства охорони здоров’я виявили коронавірус

Вірусу «начхати» на півпорожнє метро. (Фото з сайта zik.ua.)

Перший випадок коронавірусу зафіксували в Міністерстві охорони здоров’я. Захворів співробітник апарату.
 
 
Хто саме та яка в нього посада — у відомстві не називають. Кажуть, що вже визначили, з ким контактував хворий.
 
 
Тих людей мають протестувати. Не виключено, що частину відправлять на самоізоляцію.
 
«Сьогодні проведено відповідне тестування, щоб усі були перевірені. Якусь кількість людей буде відправлено на самоізоляцію, тобто все так, як було встановлено нашими алгоритмами», — заявив очiльник МОЗ Степанов.
 
За останню добу кількість інфікованих в Україні зросла. Минулої доби виявили понад 300 хворих. Найбільше нових заражених — у Рівненській, Житомирській та Львівській областях. Усього наразі підтвердили понад 24 тисячі випадків коронавірусу.
 
Тим часом на Буковині зафіксували повторне зараження. Захворіла лікарка місцевої клініки. Жінка працює анестезіологом у Чернівецькій міській лікарні. Про те, що в неї вдруге виявили COVID-19, вона написала на своїй сторінці у «Фейсбуцi».
 
Лікарка розповіла, що вже тиждень у неї пневмонія, викликана коронавірусом. Це підтвердив ПЛР-тест. За словами хворої, після першого інфікування дослідження не виявили в неї антитіла до коронавірусу. За час епідемії в Україні від коронавірусу одужали 10 тис. 78 осiб, померли — 727. За минулу добу провели 12 тис. 556 тестувань: 8  тис. 97 ПЛР-тестів і 4 тис. 459 ІФА-тестувань. 
 
І поки в країні триває боротьба із COVID-19, у МОЗ назріває черговий скандал.
 
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про тиск на міністерство з боку медіа та попередників. Він записав відеозвернення, в якому звинувачує колишню владу у відсутності якісної медицини в країні.
 
Свою позицію пояснює тим, що Уляна Супрун майже чотири роки експериментувала з українською медициною, запозичила іноземний досвід, який не підходить Україні, а якісної реформи так і не провела. Нагадаємо, в Україні 1 квітня розпочався другий етап медичної реформи, запровадженої попередньою очільницею МОЗ Уляною Супрун.
 
Проте президент i чинний міністр охорони здоров’я розкритикували другий етап медичної реформи.
 
Тому глава держави дав розпорядження внести зміни до другого етапу медреформи. Ексочільниця МОЗ Уляна Супрун поки не прокоментувала закиди на свою адресу.