Навіщо ці зайві рухи: про тренування онлайн розповідає Андріана Бобаль

03.06.2020
Навіщо ці зайві рухи: про тренування онлайн розповідає Андріана Бобаль

Андріана навіть під час відпочинку в горах не пропускає тренування.

Під час самоізоляції стали популярними як ніколи тренування онлайн. Ми продовжуємо спілкуватися з людьми, які діляться своїми навичками та знаннями, здобутими на карантині.
 
 
Андріана Бобаль серед тих, хто щодня тренувався в домашніх умовах сам і допомагав вдосконалити своє тіло іншим.
 
 
Дівчина проводила онлайн-тренування через соціальну мережу «Інстаграм» і погодилася розповісти нам, як мотивує себе, харчується та говорить «ні» шкідливим продуктам.
 

— Ти серед людей, які пройшли довгий і непростий шлях до красивого і здорового тіла. Розкажи, з чого почався твій процес?

 
— Пам’ятаю 11-й клас, період, коли я вперше почала сидіти на різноманітних дієтах, фанатіти від пабліків про «90-60-90» та вести щоденник домашніх тренувань. Незважаючи на те, що я все життя займалась професійним спортом, у 16 років, зрозуміла, що кар’єри спортсменки мені не побудувати, а красиве тіло хочеться завжди. Саме тоді я почала дізнаватись усе про своє тіло.
 

— Які випробування, складнощі були особисто в тебе, коли ти худла? Які основні висновки ти для себе винесла, коли все це пройшла?

 
— Зараз я розумію, що єдиною моєю проблемою в ті часи була неграмотність. Було зроблено багато помилок, подолано булемію та анорексію, але я ні на хвилину не шкодую про ці всі періоди свого життя. Адже нині маю бекграунд, який дає мені можливість бути в здоровому та красивому тілі. Всі ми колись, а хтось і зараз, віримо iнтернету та не вміємо фільтрувати, де фейк, а де реалії. Хтось сказав, тиждень на гречці — ок, а ми взяли, повірили, спробували, а після закінчення гречаної дієти набрали в рази більше, ніж було. Зараз я розумію та хочу донести до всіх, що якщо у вас виникають складнощі в схудненні, то це означає, що ви робите щось не так. Це не короткий процес чи період, який ви проживете та забудете, це ваше життя, нове життя. 
 

— Що найефективніше для людини, яка хоче скинути вагу? Твої основні поради у раціоні й способі життя.

 
— Формула проста: правильне харчування в дефіциті та спорт. Тут можна дуже багато розповідати, адже все залежить від того, в якій людина зараз формі та який спосіб життя вела впродовж останніх 5-10 років. Але факт залишається фактом. Це єдина правильна та здорова формула для схуднення. 
 

— Який зараз у тебе раціон харчування, що дозволяєш собі, а що ні? 

 
— Напевно, останні два роки моє харчування ніяк суттєво не змінюється. Я не їм м’яса та деякі види молочних продуктів. Основа мого раціону — це овочі, фрукти, крупи, інколи риба. Для мене важливо відчувати легкість. Вже й не пам’ятаю, коли востаннє переїдала. А щодо табу, то в мене такого немає, і не має бути ні в кого. Потрібно просто розрізняти, коли тобі реально хочеться солоденького, а коли «заїсти проблеми». Якщо у вас другий варіант, то тут проблема, над якою потрібно ретельно працювати. 
 
— Якому спорту надаєш перевагу, що дає найкращий результат для тебе?
 
 
— Оскільки я спортивна людина з дитинства, то обожнюю будь-який спорт. Наразі ходжу в зал, коли не можу, займаюся вдома з резинками, це найлегший спосіб залишатися в формі. 
 

— Розкажи про домашні тренування: багатьом людям важко себе змусити займатися вдома. Твої поради в цьому які?

 
— Для чого себе змушувати, якщо тобі це не потрібно? Людина, яка хоче і любить займатися, ніколи не буде ставити собі запитання «Як себе змусити?». Ти або приймаєш себе у тому вигляді, в якому є, або береш і робиш! Неважливо — це вдома чи після карантину в залі або на вулиці. 
 
                           Андріана Бобаль: красиве тіло, це здорове тіло.
 

Ти, коли проживала у Штатах, набрала майже 15 кілограмів. Що було основною причиною тих змін?

 

 
— Коли з’їдаєш повноцінну американську порцію їжі в 2 години ночі впродовж трьох місяців, ти не можеш не набрати. Напевно, тоді я не дуже й переживала, що набрала. Я почувалася повноцінною, такою як і зараз, і не відчувала дискомфорту, коли зі звичного мені розміру S перешла на L. Зараз я б собі цього ніколи не дозволила, і набрати знову 15 кг — це мій справжній страх.   

— Головні три вороги у харчуванні і три головні компоненти здорового харчування — це... 

 
— Три вороги — цукор,борошно, фастфуд. Щодо здорового харчування — грамотно підібраний раціон з урахуванням білків, жирів та вуглеводів та всіма необхідними вітамінами й мінералами. 
 

— Наскільки я бачу з твого профіля в «Інстаграмі», часом ти собі дозволяєш поласувати десертами. У чому «золота середина»: щоб і не жити в забороні, і мати хороше тіло?

 
— Потрібно розуміти: ти їси, щоб що? Зголоднів чи роздратований? Трохи відійшла від теми. А стосовно десертів у моєму «Інстаграмі» розповім секрет: я просто не кайфую, коли їх їм. Мені більше подобається фотографувати їжу, ніж її куштувати.
 

— Зважаючи на ситуацію, спричинену коронавірусом, як, на твою думку, варто зміцнювати імунітет і чи допомагає у цьому хороше харчування та спорт?

 
— Звісно, допомагає, адже чим спортивніша та здоровіша людина, тим міцніший у неї імунітет. У мене буде тільки одна порада для людей, які зараз не знають, чим зайнятись на карантині. Займіться собою та своїм здоров’ям! Купіть онлайн-тренування улюбленого фітнес-блогера, готуйте щодня нову та здорову їжу та почніть нарешті про себе дбати.