«Голос» закликав Раду відправити у відставку Авакова та нового главу МОЗ Степанова

03.06.2020
Ппленарне засідання депутати ВР розпочали з ушанування пам’яті трьох людей: двох депутатів парламенту — Анатолія Матвієнка (був нардепом шістьох скликань) і Валерія Давиденка (був обраний до Ради нинішнього скликання) — та відомого композитора Мирослава Скорика.
 
Життя усіх трьох обірвалося впродовж останніх днів. Депутати вшанували пам’ять покійних хвилиною мовчання, під час якої прозвучав фрагмент знаменитої Скорикової «Мелодії». 
 
Упродовж засідання Верховна Рада ухвалила низку законопроєктів, зокрема постанову про звернення парламенту до ООН та інших міжнародних організацій щодо вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу та засудження порушень Росії прав і свобод кримських татар. Вона набирає чинності з дня прийняття, а текст звернення буде негайно розіслано міжнародним інституціям. 
 
Також під час учорашнього засідання нардепів закликали підписати проєкти постанов про відставку двох міністрів. Зокрема, за відставку очільника МВС Арсена Авакова своїх колег агітувала депутатка від «Голосу» Інна Совсун.
 
«Звертаюсь до депутатів фракції «Слуга народу». За останні два дні я почула від вас багато жалюгідних виправдань того, чому ви не можете зняти міністра Авакова. Ви кажете, мовляв, міністр не винен, так буває. Я кажу — ні, так не буває. Поліція має захищати, а не катувати. Визнайте, що за вашими виправданнями стоїть просто страх. І зараз час подолати цей страх», — цитує Інну Совсун «Укрінформ».
 
Депутатка вважає, що «треба набратися сміливості і чесно визнати: ніяких реформ у поліції не відбувається і реформу поліції не може зробити людина, яка не зробила її за шість років на посаді».
 
Згодом нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин у «Фейсбуцi» повідомив, що «понад 40 депутатів (станом на 2 червня) уже підписали постанову про відставку Авакова. Всі підписанти — з «Голосу» та «Слуги народу». 
 
А вже інша депутатка від «Голосу» Ольга Стефанишина закликала колег підтримати підписами постанову про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Його пані Ольга називає «синонімом корупційних скандалів».
 
«Не можу допустити, щоб МОЗ очолювала людина, яка в своїй роботі суперечить принципам європейської прозорої політики. Тому ініціюю відставку Максима Степанова у перший же день роботи!» — написала вона у «Фейсбуцi» напередодні. Якщо Степанова таки звільнять, то МОЗ втратить уже третього очільника за останніх пару місяців.