Росіяни викрали нашого десантника на кордоні з анексованим Кримом

02.06.2020
Росіяни викрали нашого десантника на кордоні з анексованим Кримом

Кордон не на замку. (Фото з сайта gordonua.com.)

Поблизу Чонгару на адміністративному кордоні з окупованим півостровом був схоплений росіянами український десантник Євген Добринський.
 
 
Про версію викрадення першою повідомила Військова служба правопорядку ЗСУ.
 
 
«30 травня близько п’ятої години ранку, в районі півострова Чонгар, під час несення служби на спостережному посту було виявлено відсутність військовослужбовця одного з підрозділів Збройних сил України.
 
З моменту зникнення відразу розпочалися пошукові заходи, однак вони не дали результатів». Військовослужбовець на телефонні дзвінки не відповідає, місцезнаходження його не відоме. За попередньою інформацією, його під час несення служби було викрадено. Неподалік спостережного посту були виявлені сліди боротьби з невідомими особами.
 
31 травня начальник служби зі зв’язків із громадськістю командування Десантно-штурмових військ ЗСУ Валентин Шевченко підтвердив, що зник Євген Добринський – військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади. 
 
Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив інформацію про те, що Добринський — у руках співробітників російських спецслужб, які «телефонували в батальйон».
 
«Він перебуває на окупованій Росією території в Криму... Приблизно о 10:00 представник російських спецслужб зателефонував у батальйон, уточнювали особисті дані солдата», — написав Бутусов у «Фейсбуці».
 
За словами Бутусова,  Євген Добринський — старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, а його викрадення відбулося на спостережному пункті «Берлога» поблизу залізничного мосту на лінії контролю з Кримом.