Усі тернопільські дитсадки обладнають системами відеоспостереження

29.05.2020
Минулого літа «УМ» повідомляла про появу на сайті електронних петицій Тернопільської міської ради звернення щодо обладнання дитсадків міста системами відеоспостереження.
 
Воно швидко набрало потрібну, і навіть більше, кількість голосів, відтак влада взялася за розгляд питання. На сьогодні воно вирішене, міська рада виділила близько 900 тисяч гривень на встановлення таких систем у кожному з 38 дошкільних закладів Тернополя (щодо виконавця робіт оголошено тендер).
 
У всіх без винятку дитсадках мають встановити по дві зовнішні й одній внутрішній камері та відеореєстратор, які будуть підключені до централізованої системи відеоспостереження.
 
Якщо ж у якомусь із закладів вирішать, що є потреба в більшій кількості камер, то така технічна можливість є, однак встановлювати їх потрібно буде вже за власний кошт. До слова, в разі потреби доступ до камер та їх моніторингу матимуть поліція, муніципальна інспекція та інші подібні служби.
 
Завершити обладнання тернопільських дитсадків системами відеоспостереження планується до осені. Батьки дошкільнят, за відгуками на сайтах та в соцмережах, нововведенням задоволені, адже очікують більшої, ніж була досі, безпеки та комфорту для дітей.
 
Тішить їх і те, що вони матимуть змогу «заглядати» до своїх малюків на відстані, щоб побачити, як поводяться вони і як поводяться з ними. Однак наразі садочки зачинені на карантин, там проводять ремонти. Якщо буде відповідне рішення уряду, то у Тернополі готові відкрити їх уже з 1 червня.