Українська гідність не у пріоритеті: що свідчать про Зе-владу скандальні інтерв’ю Дмитра Гордона

22.05.2020
Українська гідність не у пріоритеті: що свідчать про Зе-владу скандальні інтерв’ю Дмитра Гордона

(Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.)

«Це наш спецагент», — так минулої середи відреагував президент Володимир Зеленський на те, що скандально відомому блогеру Дмитру Гордону (який вважає себе журналістом) надали одним із перших право поставити запитання главі держави під час пресконференції з нагоди річниці інавгурації.
 
 
І байдуже, що лише за кілька днів до того Гордон ставив запитання військовому злочинцю і колишньому ватажку терористів так званої «ДНР» Ігорю Гіркіну «Стрєлкову».
 
 
Хоча, надавши акредитацію Гордону на захід у Маріїнському палаці, Банкова поставила президента фактично в один ряд із «гіркіними-поклонськими», тоді як багатьом відомим журналістам і ЗМІ (пишаємося, що серед них і «Україна молода») у праві поставити серйозні і незручні запитання Зеленському було відмовлено.
 
Байдуже, що терорист розповідав про те, як надавав накази розстрілювати на Донбасі патріотів України, як забезпечував потрапляння в Україну російського «Бука» (того самого, що збив «Боїнг» рейсу МН17), тоді як Гордон лише посміхався і віддавав «належне його мужності», бо ж погодився на це інтерв’ю.
 
Тим більше байдуже пихатому блогеру, який вирішив «спіймати хайп» на скандальних розмовах із сепаратистами і терористами, на обурення української громадськості. Хіба що Гордона зачепило те, що патріоти закидали яйцями центральний вхід до його офісу після інтерв’ю з Гіркіним і написали на асфальті неприємні слова. 
 
У своєму відеозверненні він нахабно вимагав прибрати за собою, бо він же «спецагент», який, виявляється, працював «у співдружності з українськими правоохоронними органами»!
 
Тобто, посміхаючись Гіркіну чи Поклонській під час онлайн-спілкування, він, виявляється, збирав докази їхніх злочинів для Міжнародного суду ООН у Гаазі, не менше! Мовляв, і флешки туди передав, тож і патріоти, і вітчизняні спецслужби, і міжнародна спільнота мають бути йому вдячні ледь не до кінця життя за це. 
 
От тільки подібних «доказів» злочинів вказаних осіб вистачає на російських медіаресурсах, скачуй на флешки скільки хочеш. А те, що ці інтерв’ю Гордон зі свого ютуб-канала не прибрав і продовжує збирати мільйонні перегляди, вказує на те, що його цікавить трафік (який конвертується у хрусткі купюри) і більш ніж сумнівна слава. 
 
Окремі представники ГПУ та СБУ вже заявили, що деякі дані з інтерв’ю «няшмяш» Поклонської та кривавого вбивці Гіркіна можуть бути використані слідством і наразі вивчаються.
 
От тільки у Володимирської, 33 вистачило сміливості зазначити, що «спецагент» для президента Гордон діяв не за їхнім завданням чи в рамках їхньої «легенди», а, навпаки, ініціював ці інтерв’ю сам. 
 
Що й казати, коли ти знаєш напевно, що глава держави на твої витівки лише віджартується словами про «нашого спецагента», ти скористаєшся своїми товариськими стосунками з ним і використаєш заради хайпу і трафіку Генпрокуратуру й СБУ. Бо все одно мовчатимуть. 
 
А від Петра Порошенка та нардепів «Європейської солідарності», які вимагатимуть відкриття кримінального провадження проти інтерв’юера за пропаганду тероризму, ще й нахабно і самозакохано чекатимеш вибачень. Бо ж «спецагент», а не зашкварений нарцис!