Саакашвілі погодився на пропозицію Зеленського працювати віцепрем’єром

24.04.2020
Саакашвілі погодився на пропозицію Зеленського працювати віцепрем’єром

Саакашвілі представить »Слузі народу» свою програму 24 квітня. (Фото з сайта strana.ua.)

Колишній президент Грузії та колишній керівник Одеської області, лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі, про нові амбіції якого «Україна молода» повідомляла в минулому номері, прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського і готовий стати віцепрем’єром із питань реформ.
 
 
«Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віцепрем’єром уряду України з питань реформ. У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем’єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов’язані з моєю можливою роботою в уряді. Я підтримував президента Зеленського під час виборів, весь той час, який він займає цей пост, і пов’язую з його командою великі надії для України», — наголосив Саакашвілі на своїй сторінці у «Фейсбуці».
 
«Попереду у нас дуже складний період і в економіці, і в цілому по життю в країні. Нам зараз, як ніколи, потрібно бути сміливими у своїх рішеннях і реформах.  Я представлю в Верховній Раді свої пропозиції щодо необхідних змін як частину урядової програми уряду Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які з’явилися у мене як поза межами України, так і в період моєї роботи в Україні, ґрунтуючись як на позитивному, так і на негативному досвіді», — зазначив Саакашвілі.
 
Саакашвілі заявив, що разом із командою президента він готовий працювати з усіма патріотичними силами в парламенті України і з іншими політичними силами в суспільстві, «щоб Україна з найменшими втратами перенесла поточну світову економічну кризу і впоралася з усіма викликами».
 
Він сподівається бути «надійним членом команди» Володимира Зеленського, а також використовувати свій міжнародний досвід, щоб бути корисним членам урядової команди Дениса Шмигаля.
Напередодні Саакашвілі заявив, що його «рецепти порятунку України дуже жорсткі, але вони настільки жорсткі, наскільки й дієві».
 
У пресслужбі Саакашвілі заявили, що він спочатку хоче зустрітись із нардепами монобільшості та розповісти про своє бачення реформ, а тоді вже ухвалити рішення. Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук підтвердила цю інформацію.
 
«У п’ятницю (24 квітня — «Н») він прийде до нас на фракцію та представить свою програму», — повідомила вона.
 
Як повідомляла УМ, російський політик та економіст Андрій Ілларіонов, на думку котрого останнім часом почали посилатись й українські політологи, взагалі зазначив, що паличка-виручалочка для України — саме Міхеїл Саакашвілі.  
 
Водночас український політолог Сергій Гайдай застерігає: »Уже зрозуміло, що Зеленський і його команда провалились. Головне, щоб виборці не зробили так, як зробив Зеленський, коли провалились соросята, — він покликав колишніх. Треба щоб і український народ не покликав колишніх».