Стартував Всеукраїнський марафон перегляду й обговорення досягнень вітчизняного кінематографа

10.04.2020
Стартував Всеукраїнський марафон перегляду й обговорення досягнень вітчизняного кінематографа

Досі зустрічаються люди, які не визнають переконливі успіхи українського кінематографа.

Цими днями стартував Всеукраїнський марафон-перегляд-обговорення кінематографічних та анімаційних фільмів вітчизняного виробництва.
 
Тож наразі саме час для всіх переглянути вітчизняне кіно та анімацію і сформулювати щодо цього власну думку.
 
Адже досі зустрічаються люди, які, всупереч переконливим успіхам українського кінематографа, скептично ставляться до фільмів та мультфільмів нашого виробництва, слідуючи нав’язаним стереотипам. Тож у організаторів є великі сподівання, що після перегляду думки глядачів усе ж зміняться.
 
Марафон цікавий тим, що учасники зможуть не лише переглядати стрічки, а й брати безпосередню участь в їх обговоренні та дискутувати з авторами.
 
Водночас люди почують від творчих груп цікаві історії зі знімального майданчика, дізнаються про процес створення анімаційних фільмів та отримають відповіді на свої запитання. Таку можливість надають організатори онлайн марафону під назвою Pose-to-pose.
 
Віртуальні зустрічі відбуватимуться двічі на тиждень упродовж місяця окремо для дитячої та дорослої аудиторій, тому долучитися до цікавої ініціативи можуть усі бажаючі (до 6 травня включно) на платформі Facebook на сторінках організаторів заходу. Зокрема, 13 квітня о 18:00 відбудеться розмова з Микитою Лиськовим, незалежним анімаційним режисером. 
 
Додамо, що проєкт реалізується за участі й підтримки Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, УАнімА та Linoleum Contemporary Animation and Media Art Festival.