Через пандемію коронавірусу світова спортивна індустрія призупиняє свою діяльність

18.03.2020
Через пандемію коронавірусу світова спортивна індустрія призупиняє свою діяльність

Олександр Усик та Дерек Чісора провели анонс свого травневого протистояння в Лондоні. (Фото з сайта sport.ua.)

Що більше коронавірус шириться планетою, то все менше залишається спортивних турнірів, де продовжуються змагальні баталії.
 
Там, де ще наважуються продовжувати змагання, проводять їх уже без глядачів. Утім у переважній більшості випадків, як-то у США, спорт поставили на тривалу паузу й дати поновлення турнірних протистоянь наразі назвати ніхто не може.
 
В окремих федераціях уже розпочалися перемовини між учасниками спортивної індустрії щодо компенсацій за перенесення чи скасування змагань.
 
Скажімо, у вівторок Європейський футбольний союз вирішив перенести на наступний рік фінальну частину Євро-2020.  Водночас у Японії не полишають сподівань провести за розкладом літні Ігри в Токіо, старт яких призначено на 24 липня.
 
Під час нещодавньої відеоконференції за участі очільників країн «Великої сімки» прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе досить багато часу присвятив обговоренню зі своїми колегами олімпійського питання.
 
І, як відзначив керівник японського уряду, в питанні своєчасного проведення Олімпіади-2020 він заручився підтримкою лідерів G7.
 
«Хотілося б провести Олімпіаду як доказ того, що людство змогло здолати коронавірус нового типу», — відзначив Абе.
 
Водночас у Міжнародному олімпійському комітеті наразі з великою пересторогою очікують майбутнього літа.
 
«У питанні проведення Ігор у Токіо згідно з передбаченим розкладом покладатимемося на рекомендації Все­світньої організації охорони здоров’я.
 
Поки ж у ВООЗ закликають країни, де шириться коронавірус, застосовувати якомога активнішу й агресивнішу тактику для стримування епідемії. При цьому в МОК змушені відмовлятися від проведення весняних олімпійських турнірів.
 
Так, розпочавши днями в Лондоні олімпійський відбір для боксерів, його організаторам довелося призупинити змагання, відклавши їх до травня. Відзначимо, що в першому раунді цього турніру яскраву перемогу нокаутом над азербайджанцем Камраном Шахсуварлі здобув лідер боксерської збірної України, чемпіон світу Олександр Хижняк. Утім через спалах коронавірусу до поєдинку другого кола справа в Лондоні не дійшла.
 
Цікаво, що минулих вихідних у Лондоні відбувся офіційний анонс бою за участі Олександра Усика та Дерека Чісори. Під час очної зустрічі, де бійці провели дуель поглядів, обидва боксери заявили, що не бояться коронавірусу.
 
А їхня зустріч, яка має відбутися 23 травня на «О2 Арені» в Лондоні, стане чудовим боксерським дійством.
 
«Не знаю, навіщо Усик пішов на цей ризик. Але обіцяю, що це буде чудовий бій. Олександр буде або боксувати, або битися. Поєдинок точно піде за одним із цих сценаріїв, але ніхто не знає, за яким», — уточнив Чісора.