«Динамо» знову опустилися на третю сходинку в турнірній таблиці

17.03.2020
«Динамо» знову опустилися на третю сходинку в турнірній таблиці

У ворота «Десни» Назарій Русин забив свій перший після повернення з оренди м’яч за «Динамо», який став 1000 голом «біло-синіх» в чемпіонатах України. (Фото з сайта upl.ua.)

Футбольний чемпіонат України залишився одним із небагатьох європейських клубних турнірів, що продовжив свою життєдіяльність в умовах пандемії коронавірусу.
 
 
Минулого тижня про кількатижневу паузу в своїх турнірах заявили англійська прем’єр-ліга, іспанська Ла Ліга, французька Ліга 1, німецька бундесліга.
 
 
Про зупинку на карантин також оголосили організатори Ліги чемпіонів та Ліги Європи.
 
В Україні ж минулих вихідних матчі 23-го туру національного чемпіонату проходили на порожніх стадіонах, без глядачів. Однак виконавчий директор Української прем’єр-ліги Євген Дикий не виключив, що зовсім скоро змагання будуть призупинені або й повністю відмінені.
 
«За будь-яких умов  наш пріоритет — безпека життя учасників чемпіонату. Якщо виникне необхідність у зупинці турніру чи його відміні, ми оперативно на це відреагуємо», — сказав Дикий.
 
Водночас колишній віцепрезидент ФФУ, головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков наголошує, що незабаром Європейський футбольний союз виступить із закликом про призупинення всіх змагань, які проходять під його егідою, тож дивується, чому в УПЛ не поставили на паузу чемпіонат раніше, коли це зробили в інших країнах Європи.
 
Хай там як, а перший у другій частині ЧУ ігровий тур приніс кілька несподіваних результатів. Обидві надзвичайні події трапилися з вітчизняними грандами. Поступившись «Зорі», другої поразки в чемпіонаті зазнав лідер турніру — «Шахтар».
 
Зазнало очкових утрат і «Динамо». Не втримавши в рідних стінах перемогу над «Десною», «біло-сині» знову втратили другу позицію, з якої завдяки кращій різниці м’ячів киян витіснила луганська «Зоря».
 
«Такий футбол нікому не потрібен. Атмосфера порожніх трибун не може не впливати на психологію футболістів. Думаю, було б логічно зробити паузу в чемпіонаті одразу по завершенні регулярного сезону. Тоді б усі команди були в рівних умовах», — зауважив головний тренер динамівців Олексій Михайличенко.
 
А його невдоволення цілком зрозуміле. У випадку, коли чемпіонат відновити не вдасться, нинішній вигляд турнірної таблиці може послужити основою для встановлення підсумків перерваного розіграшу.
 
Поки ж учасники чемпіонату переживають нові емоції, пов’язані з проведенням поєдинків без глядачів.
 
«Для нас це вперше — грати вдома без підтримки вболівальників. Це накладає свій негативний відбиток», — каже очільник «Зорі» Віктор Скрипник.
 
Що ж до перемоги над «Шахтарем», то тренер не приховує, що його команді посміхнулась удача. Загалом, у більшості зіграних на порожніх стадіонах поєдинках 23-го туру відчувалося, що футболістам не вистачає драйву. Водночас в Олександрії місцева команда та «Колос» із Ковалівки влаштували справжній голепад, забивши на двох шість м’ячів.