«Динамо» у додатковий час вибороло собі місце у півфіналі Кубка України

13.03.2020
«Динамо» у додатковий час вибороло собі місце у півфіналі Кубка України

Динамівці витиснули з себе всі сили, аби в меншості переграти непоступливу «Олександрію». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

У попередні роки тандем вітчизняних футбольних грандів на двох виграв 24 із 28 розіграшів національного Кубка.
 
 
При цьому «Шахтар» і «Динамо» безроздільно домінували й під час дев’яти останніх кубкових турнірів.
 
 
Тож, коли після їхнього очного протистояння в 1/8 фіналу поточного турніру на змагальній дистанції залишилися лише «біло-сині», саме вони отримали статус головного претендента на національний Кубок 2020 року.
 
Відтак у динамівського клубу з’явилася чудова можливість перервати багаторічну кубкову гегемонію «гірників», які виграли чотири останні розіграші, випередивши таким чином динамівців за кількістю перемог у цьому турнірі.
 
На чвертьфінальній стадії команді Олексія Михайличенка випало суперничати з «Олександрією», котра за останні роки здобула статус незручного для столичного колективу опонента. У попередні сезони колектив Володимира Шарана засмучував «біло-синіх» і в чемпіонаті, й у Кубку.
 
Щоправда, після зимової перерви «Олександрія» демон­струє не надто переконливий футбол. Одна перемога в чоти­рьох матчах — результат, перш за все, кадрових пертурбацій, здійснених наставником під час нещодавньої паузи.
 
Скажімо, минулого «уїк-енду» хлопці Шарана вдома не знайшли дієвих контраргументів і програли динамівцям поєдинок чемпіонату з рахунком — 1:3.
 
Водночас їхнє кубкове протистояння, що проходило на столичному НСК «Олімпійський» й тривало 120 хвилин ігрового часу, мало всі шанси на іншу кінцівку, адже з 55-ї хвилини матчу (після вилучення ганського півзахисника Кідірі) «Динамо» грало в меншості. Однак засмутити фаворита олександрійці не змогли.
 
Обравши на гру занадто обережну тактику, навіть після зміни диспозиції на власну користь підопічні Шарана не поспішали йти на ризик, напевно, сподіваючись дотягнути до футбольної «лотереї». Натомість динамівці зробили все, аби уникнути серії післяматчевих 11-метрових ударів.
 
«Виклалися на 100%. Усі сили залишили на полі», — сказав після гри молодий динамівський захисник Денис Попов. Вирішальний же (і єдиний) гол у напруженому поєдинку на 106-й хвилині забив лідер «Динамо» Віктор Циганков.
 
«Характер і майстерність в обороні та захисті, фізична готовність — все було на належному рівні», — резюмував очільник «біло-синіх» Олексій Михайличенко.
 
Тепер динамівці чекатимуть на жеребкування півфінальних пар, куди також пробилися «Маріуполь» та першоліговий «Минай». Останній же півфіналіст мав визначитися в дуелі «Ворскли» та «Десни».